
Interesserede børnehavebørn og beboere på Bakkegården demensboliger fik mulighed for at overvære den årelige fåreklipning. Foto: Gladsaxe Kommune
Set & Sket: Fåreklipning for publikum
tekst Martin Pedersen, marp@kl.dk
Fåreklipning for publikum
Beboerne og ansatte på Bakkegården demensboliger i Gladsaxe fik fredag i sidste uge besøg af en gruppe børnehavebørn. Dagen stod på den årlige klipning af Bakkegårdens får.
Den sædvanlige fagmand, der står for fåreklipningen hvert år, sørgede for at tage sig god tid, så alle tilskuerne kunne følge godt med i, hvad der skete. Børnehavebørnene, der var på besøg for at overvære fåreklipningen, er ikke uvante gæster på Bakkegården. De kommer normalt én gang om ugen for at være med til sang og musikterapi sammen med beboerne i demensboligerne.
Børn og dyr er en helt bevidst tilgang rettet mod de ældre på Bakkegården. I demensboligerne kan man også finde fisk både inde og ude og en voliere med fugle. Flere beboere har også en kat boende.
Beboerne kan også hjælpe til med at passe dyrene, og hele tilgangen med børn og dyr er til for at hjælpe beboerne med at undgå kedsomhed og ensomhed.
Assens-tilflyttere på turisttur
94 tilflyttere fik en varm velkomst en lørdag i Assens. Tilflytterne fik en guidet bustur rundt i Assens Kommune med de to lokale turistbusser, der kom vidt omkring i den fynske by. Fra kyst og skov til kultur- og istidslandskaber.
Borgmester Søren Steen Andersen (V), viceborgmester Søren Thomsen (K), en landdistriktskoordinator og en naturvejleder var med på turen som guider, og de stod for at fortælle tilflytterne lidt om deres nye hjemkommune.
På turen var der indlagt små stop, hvor der blev fortalt om naturområder, en lokal festival og byens Reptile Zoo, hvor direktøren for terrariet havde medbragt en lille slange som gæst. Det hele var arrangeret af Assens Kommune som led i at byde de nye borgere velkomne til byen.

Hundredvis af elever spillede hjernen stærk
Det startede med Skolernes Skakdag, hvor 31.095 elever på 214 skoler spillede sig ind i vinterferien. Herefter var det blevet tid til den store landsfinale i Kolding den 6. maj.
Til hvad der også kaldes ”Den store hjernedyst” var 957 elever fra hele landet samlet for at spille deres hjerner stærke endnu en gang.
Eleverne mødtes på tværs af køn og klasser og kæmpede om at blive Årets Skakskole med følgende medaljer og præmier for 50.000.
Formanden for børne- og uddannelsesudvalget i Kolding Kommune, Hans Holmer (SF), stod for åbningstalen.
– Med skoleskak spiller man hjernen stærk, men noget, der er lige så vigtigt, er fællesskab. Som formand for børne- og uddannelsesudvalget ser jeg hele tiden, at det er vigtigt at have noget, man kan dele med andre. Noget, man er fælles om, sagde Hans Holmer.
Giersings Realskole og Horsens Byskole endte som delte vindere og kan dermed kalde sig Årets Skakskoler.
