
Tårnby har holdt fast i den traditionelle organisering, men nu er det tid til forandring, mener borgmester Allan S. Andersen (S). Foto Tårnby Kommune
Fire forvaltninger bliver til en i Tårnby
tekst Thomas Kokholm, tkn@kl.dk
Tårnby Kommune sætter nu gang i en større organisationsændring, der betyder de hidtidige fire forvaltninger - økonomisk forvaltning, teknisk forvaltning, børne- og kulturforvaltningen og arbejdsmarkeds- og sundhedsforvaltningen - nedlægges. I stedet indføres der en såkaldt enhedsforvaltning.
Organisationsændringen skal være gennemført og træde i kraft fra 1. januar 2023.
Borgmester Allan S. Andersen og et enigt økonomiudvalg ser frem til at tage hul på den største forandring af kommunens måde at arbejde på nogensinde – og påpeger, at det kommer til at kræve noget af alle kommunens medarbejdere og politikere.
– I Tårnby Kommune har vi i mange år holdt fast i den samme organisering. Vi er ikke redet med på enhver modebølge, der kom forbi, kan man vist godt sige. Det har været godt for kommunen. Det har sikret stabile rammer, en sikker drift og en god økonomi. Men selv gode ting har en udløbsdato, og nu er det tid til, at vi gentænker organisationen, sådan som den skal se ud de næste mange år. Tårnby Kommune skal nemlig i endnu højere grad være en kommune, hvor politikere og medarbejdere samarbejder tæt sammen om at give vores borgere de muligheder og den hjælp, de har brug for, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.
Færre chefer
Detaljerne i, hvordan organisationen skal indrettes – for eksempel placeringen af enkelte medarbejdere og opgaver samt den helt konkrete flytteplan – skal lægges fast i løbet af efteråret, men de overordnede træk ligger fast
I stedet for forvaltninger indføres der som sagt en såkaldt enhedsforvaltning, som ledes af en direktion bestående af kommunaldirektør Morten Winge, vicekommunaldirektør Johnny Sell og direktørerne Henriette Krag og Katrine Pedersen Birk, der begge kommer fra roller som forvaltningschefer i kommunen.
Under direktionen organiseres kommunen i 13 centre, der er defineret ud fra, at hvert center skal have en veldefineret kerneopgave over for en gruppe borgere eller over for kommunens egne enheder.
Omlægningen vil betyde en reduktion i antallet af chefer på rådhuset. De ressourcer, der i den forbindelse frigøres, vil blive brugt til en styrkelse af blandt andet digitaliseringskompetencerne, skriver Tårnby Kommune.
Den endelige beslutning om den nye organisering skal efter planen træffes af kommunalbestyrelsen 27. september.