
Direktørstop og dødsfald: Her er ugens navnenyt
tekst Mads Brandsen og Anna Törnqvist Jensen, mdbr@kl.dk og antj@kl.dk
Denne uges udgave af Transfervinduet byder på både direktørfarvel, et dødsfald og nyt fra den politiske verden. Overblikket begynder i KL-huset på Islands Brygge i København.
Her har Laila Kildegaard, der er direktør med ansvar for blandt andet den grønne omstilling, nemlig besluttet at sige farvel med udgangen af august. Hun vil i stedet starte sin egen virksomhed, fortsætte sit studie til landskabsarkitekt og fortsat engagere sig i bestyrelsesarbejde.
KOMBIT må også sige farvel til en topchef i efteråret. Den 1. oktober forlader Thomas Rysgaard Christiansen nemlig stillingen som administrerende direktør. Det er en personlig beslutning, at han ikke skal med videre på KOMBITs rejse, siger han.
I Kolding Kommune siger man derimod velkommen til Pernille France, der 1. august tiltræder som chef i afdelingen for strategisk vækst. Hun kommer med erfaring fra blandt andet LEGO, hvor hun arbejdet i 19 år. Pernille France afløser Signe Marie Smidt, der forlod posten den 1. april.
– Jeg er stolt af, at vi som kommune kan tiltrække en direktørprofil som Pernille France, og jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet. Hun kommer med benhård erfaring i at implementere strategier og et blik for at tænke i helheder, som vi virkelig kan bruge i en kommune som vores, siger kommunaldirektør Thomas Boe i en pressemeddelelse.
I Brøndby er flaget i denne uge gået på halv for Niels Møller, der skulle til at gå på pension fra sin direktørpost, da han tirsdag sov stille ind, 65 år gammel. Det skete efter længere tids kræftsygdom.
– Niels efterlader sig et tomrum – fagligt og personligt. Han var fantastisk afholdt, og det var umuligt ikke at holde af Niels, der med sin humor og store integritet gjorde et stort indtryk på alle, der kom i berøring med ham. Jeg har personlig nydt godt af et utrolig godt og tæt samarbejde med Niels i direktionen, hvor hans store engagement for Brøndby altid var bærende for hans begavede tilgang til opgaverne, siger kommunaldirektør Peter Kjærsgaard Pedersen i en pressemeddelelse.
I den politiske del af butikken er der fortsat gang i svingdøren i Dansk Folkeparti, som Aalborgs ældrerådmand Kristoffer Hjort Storm forlod i sidste uge. I denne uge var det Olfert Krog, partiets eneste byrådsmedlem i Esbejrg, der sagde farvel og tak efter den deroute, partiet ifølge ham har været på siden Morten Messerschmidt blev formand. Den velkendte dråbe, der fik bægeret til at flyde over, var balladen om Kristian Thulesen Dahl, der meldte afbud til partiets valgfest efter folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet.
– Det sidste er bare hovedet på sømmet - sagen om det elendige arbejdsmiljø for partiets medarbejdere har jeg simpelthen ikke kunnet forlige mig med. Man skal ikke blive syg af at gå på arbejde, hverken i et parti, der kæmper for de svage i samfundet, eller andre steder, sagde han til JydskeVestkysten.
I Fredericia er der sat et foreløbigt punktum i sagen om den tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) og tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe. Statsadvokaten har konkluderet, at beviserne for, at de har gjort sig skyldige i grove eller gentagne forsømmelser eller tilsidesættelse af deres pligter ikke er tilstrækkelige. Der bliver derfor ingen straffesag. Efterforskningen af Bjerregaards køb af en byggegrund er også standset.
Vi slutter ugens rundtur i Køge, hvor borgmester Marie Stærke (S) glæder sig over sin nye plads i Roskilde Universitets bestyrelse. Her ser hun frem til at bidrage med viden om den offentlige sektor og politiske beslutningsprocesser.
– Det er 15 år siden, Region Sjælland blev til, og RUC er i høj grad ”vores” regions universitet. Jeg ser frem til at bidrage til at skabe et fælles ejerskab til og stolthed over at være hinandens forudsætninger, siger Marie Stærke i en pressemeddelelse.