
Jetsmark Stadion bliver snart prydet med Jammerbugts våbenskjold. Foto: Lars Schmidt/Wikimedia Commons
Fodboldsponsorat deler vandene: ”Hvad bliver det næste?”
tekst Mads Brandsen, mdbr@kl.dk
Når man fremover står på Jetsmark Stadion med en stadionplatte i hånden, vil man kunne se Jammerbugt Kommunes byvåben adskillige steder. Det vil blandt andet være på bannerreklamerne på tribunen, på måltavlen og på to af spillernes trøjer.
Det er resultatet af en markedsføringsaftale, som kommunen har indgået med Jammerbugt FC. Bag aftalen står Venstre, Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti, mens Konservative, Lokallisten og Nye Borgerlige var imod.
– Hvis vi siger ja til det her, hvad er så det næste, spørger Nye Borgerliges enlige medlem af kommunalbestyrelsen, John Bjerg.
Han kalder det et ”eksempel på unødvendig offentlig virksomhed”. Kommunen skulle hellere koncentrere sig om kerneopgaver som bedre ældrepleje.
– Kommunen tror, at det er godt, så længe der står kommunens navn på. Men al den branding er spild af penge. Jeg tror ikke, man kan dokumentere, at det har nogen effekt, siger John Bjerg.
Tornen i øjet på ham er, at markedsføringsaftalen tilgodeser en professionel fodboldklub.
– Jeg ville heller ikke støtte en stadionudvidelse, hvis det tilgodeser en professionel klub. Det skal være amatørklubberne, der får gavn af det, siger han.
Diane Aarestrup (S), der er 2. viceborgmester i Jammerbugt, savner, at debatten foregår på reelle præmisser. Kommunen giver reelt 175.000 kroner til sponsoratet, hvoraf de 100.000 kroner kommer retur i form af stadionleje. 25.000 kroner går til ungdomsholdene U17 og U19. Derfor er markedsføringsaftalen reelt ikke så dyr, som Nye Borgerlige fremstiller det, siger hun.
– Jeg ser det som en rigtig god forretning for kommunen, hvor vi får meget branding for pengene. Jeg har bemærket, at Nye Borgerlige mener, vi skulle bruge pengene på plejehjemspladser, og jeg vil da gerne vide hvor mange af dem, man ifølge Nye Borgerlige kan få for 50.000 kroner, siger Diane Aarestrup.
For hende har det været vigtigt, at Jammerbugt FC, der i dag har en tysk ejer, stadig har en betydelig lokal forankring. Ikke mindst fordi, det er lokale frivillige, der tager sig af det praktiske i forbindelse med kampene i Nordic Bet Ligaen.