
Foto: Solrød Kommune
Klamydiatrolden vender tilbage til trekantsområdet
tekst Martin Pedersen
Først havde Kolding den. Så fik Solrød den. Nu er den tilbage i Kolding.
I 2018 toppede Solrød statistikken for flest klamydiatilfælde blandt de 15-29-årige. Det fik Kolding Kommune til at sende Klamydiatrolden videre, som de sidst havde i 2017, og de troede hermed at de kunne hvile på laurbærrene uden kønssygdomme på hjernen.
Men nu har Solrød altså fået knækket klamydiakurven, og antallet af smittede er faldet med 32 procent blandt de unge i kommunen i perioden 2018 til 2020.
Derfor meddeler Solrød Kommune nu på Facebook og Instagram, at Klamydiatrolden kan komme sikkert hjem til trekantsområdet, i og med at Kolding har genindtaget førstepladsen med 33 klamydiatilfælde per 1.000 unge personer. Gennemsnittet for landet ligger på ydmyge 26,2 per 1000 unge personer.
Kolding Kommune kommer derfor med en klar appel til byens borgere om at dyrke sex med kondom.
Dåbsfest i Viborg

Viborg Rådhus fyldte 10 år i september sidste år. Men pladsen foran rådhuset har i sine 10 leveår aldrig haft noget navn. Det er der nu rådet bod på, efter borgmester Ulrik Wilbek (V) modtog et forslag om netop at navngive rådhuspladsen ”Rådhuspladsen”.
Den 31. januar kunne borgmesteren sammen med Frank Mikkelsen, der var projektleder på byggeret af rådhuset, derfor afsløre to spritnye skilte med navnet Rådhuspladsen foran Viborg Rådhus.
Aabenraas kæmpe fiskefilet går viralt

En 100 kilo, 3,5 meter lang, 1,5 meter høj og 20-30 centimer tyk opskaleret 3D-scanning af en reel fiskefilet udført i glasfiberarmeret epoxy.
Sådan lyder beskrivelsen på et kunstværk, der er planlagt til at pryde Aabenraas midtby, designet af kunstneren Torben Ribe. Værket er en del af et større byfornyelsesprojekt ved navn ’Nørreportkvarteret som kunstdestination’, hvor der i alt skal etableres syv kunstværker.
Siden december har det kommende kunstværk været heftigt debatteret og omtalt i alskens aviser, radio- og tv-programmer.
Værket har skabt splittelse i byrådet, hvor nogle mener, at det aldrig kan være kunst.
Til Jyllands Posten udtalte daværende byrådsmedlem i Aabenraa Jette Julius Kristiansen (DF) en stærk mistro til projektet.
– Politisk har jeg beskæftiget mig med kunst og kultur i mange år. Jeg holder af moderne kunst og maler også lidt selv. Derfor ved jeg noget om det; og en fiskefilet er altså ikke kunst. Den passer slet ikke ind i passagen, hvor den skal placeres. Der er hverken restauranter eller caféer i nærheden, som en fiskefilet relaterer til, sagde hun.
På modsatte side pegede byrådsmedlem Philip Tietje (V) overfor Jyllands-Posten på, at værket er blevet godkendt af de fonde, der støtter kunstprojektet i Aabenraa.
– Når fiskefileten er god nok til blandt andet Statens Kunstfond, Den Jyske Kunstfond, Realdania, BHJ-Fonden og billedkunstrådet, så er den også god nok til mig, sagde han. marp@kl.dk