
Tour-starten i Danmark har ikke mindsket danskernes appetit på store sportsevents. Arkivfoto: Kim Toft Jørgensen/Sønderborg Kommune
Ny viden: Danskerne vil have flere store sportsevents
tekst Mads Brandsen, mdbr@kl.dk
Danskerne vil have flere store sportsevents
De senere år har Danmark været vært for flere internationale sportsbegivenhederne, senest tre etaper af verdens hårdeste cykelløb, Tour de France. Og sådan må det gerne fortsætte, mener et flertal af befolkningen ifølge en meningsmåling, som Norstat har gennemført for Dansk Erhverv. Her svarer 58 procent, at der skal gøres mere for at tiltrække flere store sportsbegivenheder til Danmark, mens blot 23 procent er imod. 82 procent af respondenterne peger på, at sportsbegivenhederne markedsfører Danmark i udlandet, mens 78 procent noterer sig, at de samler befolkningen. 1.008 repræsentativt udvalgte danskere har deltaget i undersøgelsen.
Kommunernes samarbejde med private går frem – men det kan stadig løftes
For første gang siden 2017 er der fremgang i kommunernes samarbejde med private virksomheder. Den såkaldte indikator for konkurrenceudsættelse (IKU) er steget med 0,56 procentpoint fra 2020 til 2021. Der er dog stadig ganske stor forskel på, hvor meget kommunerne samarbejder med virksomheder, og der er ifølge en analyse fra Dansk Industri et umiddelbart potentiale for øget konkurrenceudsættelse for i alt 38,2 milliarder kroner. Det er særligt inden for de borgernære velfærdsområder, der er potentiale til øget inddragelse af private virksomheder i opgaveløsningen, viser analysen.
Antallet af langtidsledige falder rekordhurtigt
Fra 40.000 til 15.000 på 12 måneder. Antallet af langtidsledige i Danmark er aldrig før faldet så hurtigt, som det er tilfældet fra april 2021 til april 2022, viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der bygger på tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er særligt ikke-vestlige indvandrere, der i større grad kommer i beskæftigelse. Faldet ses over hele landet blandt alle aldersgrupper, men det er som i tidligere opgørelser de 60-64-årige, der er hårdest ramt af langtidsledighed.