Netværk
tekst Erik Malling-Jensen
/// Jobtilbud
Aalborg Universitet henter vicedirektør i Randers
Birgitte Guldberg, hidtil sekretariatschef i Randers Kommunes børn- og skoleforvaltning, er skiftet til Aalborg Universitet som leder af rektorsekretariatet – med titel af vicedirektør.
Birgitte Guldberg, 50 år, er cand.scient.adm. fra Aalborg Universitet 1996 og master i offentlig ledelse fra samme universitet 2013. Efter sin kandidateksamen blev hun personalekonsulent ved Støvring Kommune og blev tre år senere afdelingsleder for løn og personale i Hobro Kommune. Efter kun godt et år i Hobro skiftede hun i 2001 til Nordjyllands Amt som projektleder med personaleansvar, og herfra kom Birgitte Guldberg i 2005 til Dansk Socialrådgiverforening som faglig konsulent. I 2007 vendte hun tilbage til kommunal ansættelse – som sekretariatschef/personalechef i Aalborg Kommunes ældre- og handicapforvaltning. I august 2012 skiftede Birgitte Guldberg til nabokommunen Jammerbugt som sekretariatschef med ansvar for sekretariat, borgerservice og asylområdet, og små fire år senere blev hun alene øverst ansvarlig for sidstnævnte. Det var herfra, at hun i maj 2018 kom til Randers Kommune som sekretariatschef i børn- og skoleforvaltningen. Og hun tiltrådte 16. august i år som chef (vicedirektør) for rektorsekretariatet ved Aalborg Universitet. Birgitte Guldborg har i øvrigt siden 2010 været medlem af bestyrelsen for den årlige Nibe Festival, som har en årlig omsætning på 25 millioner kroner.
Digitaliseringschef fra København til regionen
Mette Harbo, forud digitaliseringschef i Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning, er rykket til Region Hovedstaden, hvor hun er vicedirektør og chef for Center for IT, Medico og Telefoni (CIMT).
Mette Harbo er 48 år og cand. scient.soc. fra Roskilde Universitet i 1999. Hun blev året efter sin eksamen ansat som fuldmægtig i Sundhedsstyrelsen og rykkede i 2008 til Region Hovedstaden som specialkonsulent i enheden for tværsektorialt samarbejde. I 2011 skiftede Mette Harbo til en stilling som teamleder for digitalisering og sundheds-it hos Danske Regioner, og det var herfra, at hun i februar 2015 kom til Københavns Kommune som digitaliseringschef i sundheds- og omsorgsforvaltningen. Hun blev samtidig medlem af KL’s it-råd for sundheds- og socialområdet. Mette Harbo tiltrådte i august som centerchef/vicedirektør i Region Hovedstaden.
Ny chef for Samsøs teknik
Samsø Kommune har ansat Lars Skovgaard, som ny chef for teknisk forvaltning efter Søren Stensgaard, der er rykket til Kalundborg Kommune som teamleder i Plan, Byg & Miljø. Han var i næsten otte år teknisk forvaltningschef og medlem af direktionen i Samsø Kommune.
Lars Skovgaard, 54 år, er uddannet skov- og landskabsingeniør fra Skovskolen under Københavns Universitet 1990 og har en diplomuddannelse i ledelse fra Aarhus Universitet. Han blev i 1994 ansat som skovfoged ved DSB og skiftede i 1997 til samme stilling ved Banedanmark. I 2005 rykkede han til NCC Roads Vejservice i Trige og Aalborg som entrepriseleder og indledte i 2008 sin kommunale karriere med en ansættelse som skov- og landskabsingeniør ved Ikast-Brande Kommune, halvandet år senere driftsingeniør ved Aarhus Kommunes teknik- og miljøforvaltning. I marts 2012 skiftede Lars Skovgaard til Hedensted Kommune som skov- og landskabsingeniør og blev i maj 2014 driftsleder ved Skive Kommune. Det var herfra, at han i august i år kom til Samsø Kommune som forvaltningschef. Lars Skovgaard og hans ægtefælle bor i Karup, men har planer om at sælge deres bolig og flytte til Samsø.
Fanø får ny kommunaldirektør
Søren Abildtrup, der tidligere har været Læsøs kommunal-direktør, bliver 1. oktober kommunaldirektør i ø-kommunen Fanø. Han efterfølger her Lars Møldrup, der i juni skiftede til kommunaldirektørstillingen i Tønder. Søren Abildtrup er i øjeblikket sekretariatschef i Kalundborg Kommune.
Søren Abildtrup er 57 år og cand.scient.adm. fra Roskilde Universitetscenter i 1995. Forinden var han i en årrække kontraktansat sergent ved livgarden. Efter sin kandidatuddannelse i offentlig forvaltning fra RUC blev han planlægger i Hørsholm Kommunes børne- og kulturforvaltning og skiftede i 1998 til souschef på børn- og ungeområdet i Indre Nørrebro Bydel – under det daværende forsøg med bydelsstyre i Københavns Kommune. I 2000 rykkede Søren Abildtrup til Stenløse Kommune som økonomi- og it-chef og blev to år senere kommunens administrationschef. I 2005 kom han til Læsø Kommune som kommunaldirektør, men skiftede i maj 2014 til sekretariatschef ved Esbjerg Kommune. Herfra kom han i maj 2020 til Kalundborg Kommune som sekretariatschef for ledelse, jura og kommunikation.
Koncerndirektør i Hovedstaden fastansat
Efter at have været konstitueret koncerndirektør i Region Hovedstaden siden juni er Anne Skriver Andersen i midten af august blevet fastansat medlem af regionens koncerndirektion. Hun blev konstitueret i stillingen efter Jens Gordon Clausens fastansættelse som regionsdirektør.
Anne Skriver Andersen, 46 år, er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet 2001 og har en master i offentlig ledelse fra Copenhagen Business School. Efter sin eksamen fra Aarhus blev hun chefrådgiver i Amtsrådsforeningen, og med strukturreformen fortsatte hun i samme stilling i den nydannede Danske Regioner. Og siden 2008 har Anne Skriver Andersen været ansat i Region Hovedstaden – med start som chefrådgiver/projektchef. To år senere blev hun chef for enheden for hospitals- og psykiatriplanlægning i Center for Sundhed. Efter fire måneder som konstitueret direktør for centret blev hun i oktober 2016 fastansat i stillingen. Og i juni 2021 overtog Anne Skriver Andersen stillingen som koncerndirektør i regionens øverste ledelse, de første tre måneder som konstitueret. Hun bor i bydelen Søborg.
Direktør i Struer bliver vicedirektør i Aalborg
Aalborg Kommune har ansat Jakob Bisgaard, der er direktør for teknik og kultur i Struer Kommune, som vicedirektør for miljø- og energiforvaltningen. Han efterfølger her Jane Stampe, der efter mere end 39 års ansættelse ved Aalborg Kommune har valgt at gå på pension.
Jakob Bisgaard, 60 år, er cand. scient. i biologi fra Aarhus Universitet 1990 og har diplomuddannelse i ledelse fra Aarhus Universitet 2007. Han blev i 1991 ansat i Ringkjøbing Amts teknik- og miljøforvaltning som ferskvandsbiolog. I 1997 rejste han for Mellemfolkeligt Samvirke til Nepal for at undervise i fiskeopdræt og vendte i 2000 tilbage til sin gamle stilling i amtet. Her blev han året efter kontorchef for det åbne land og landbrug, men skiftede i 2003 til kontorchef for natur og miljøovervågning. Da amterne blev nedlagt, rykkede Jakob Bisgaard i 2007 til den nye Ringkøbing-Skjern Kommune som chef for miljø og natur, og denne stilling blev i 2012 udvidet til fagchef for land, by og kultur. I juni 2015 kom han til Jammerbugt Kommune, hvor han blev direktør for en nyoprettet forvaltning for ”Vækst og Udvikling”. Og herfra skiftede han i december 2017 til Struer Kommune som direktør for teknik og kultur. Og den 1. oktober i år rykker han til Aalborg.
Økonomichef fra Herning til Fredericia
Anne Marie Muff, der er økonomichef i Herning Kommune, rykker til Fredericia Kommune som ny chef for økonomi, personale og it. Hun efterfølger her Tommy Abildgaard, der fratrådte i april.
Anne Marie Muff, 49 år, er kontoruddannet ved Ringkjøbing Amtskommune 1990-1992 og har desuden blandt andet diplomuddannelse i offentlig administration fra Danmarks Forvaltningshøjskole og diplom i ledelse fra VIA University i Herning. Efter elevuddannelsens afslutning blev hun sekretær i amtskommunens misbrugsrådgivning og blev to år senere ansat ved Dansk Flygtningehjælp. I 1997 kom Anne Marie Muff til Aahus Kommunes beskæftigelsesafdeling som administrativ medarbejder, og efter ansættelser ved Ringkøbing og Sydthy kommuner blev hun i 2007 ansat ved Herning Kommune som økonomikonsulent. De følgende små 15 år har hun her været ansat i forskellige stillinger, senest afdelingsleder i kommunale ejendomme, budget- og analysechef i direktionens stab og siden juni 2019 økonomichef. Anne Marie Muff tiltræder 1. oktober som økonomichef i Fredericia Kommune, valgt blandt 14 ansøgere. Hun bor i Herning.
Lolland har ansat ny økonomichef
Lolland Kommune har ansat Sonja Jeppesen, forud budget- og regnskabschef i Rudersdal Kommune, som ny økonomichef efter Brian Johansen, der som tidligere omtalt er rykket til Vordingborg Kommune som stabschef og leder af en ny afdeling, der samler funktionerne økonomi, HR og it.
Sonja Jeppesen, 47 år, har diplomuddannelse i offentlig administration fra Danmarks Forvaltningshøjskole, diplomuddannelse i ledelse fra COK og er i gang med en master i offentlig ledelse på CBS. Hun indledte sin karriere som økonomielev på Fyn og kom i 1999 til Sjælland som økonomikonsulent i Glostrup Kommune. Her blev hun i 2006 leder af økonomifunktionen i social- og sundhedsforvaltningen og i september 2011 funktionsleder i Center for Økonomi og Styring. I maj 2018 skiftede hun til Rudersdal Kommune som budget- og regnskabschef, men fratrådte ved udgangen af juli i år. Siden august 2019 har hun desuden været underviser på Kommunomuddannelsen under kommunernes udviklingscenter Komponent. Sonja Jeppsen tiltræder på sin fødselsdag den 1. oktober som økonomichef i Lolland Kommune. Hun bor i Birkerød, men forventer at flytte til Lolland.
Ny direktør for Hillerød Forsyning
Hillerød Forsyning har ansat Lone Byskov, der er vicedirektør i Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning, som ny administrerende direktør. Hun efterfølger i denne stilling Søren Støvring, der blev afskediget i november sidste år. Indtil hun tiltræder 1. oktober, er forsyningens økonomichef konstitueret i stillingen som administrerende direktør.
Lone Byskov, 54 år, er arkitektuddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole 1997 og har en diplomuddannelse i ledelse. Efter sin arkitektuddannelse arbejdede hun en halv snes år i arkitektbranchen, men blev i 2006 bygherrerådgiver i Hillerød Kommunes ejendomscenter, to år senere sektionsleder samme sted. I 2011 blev Lone Byskov byplanchef i Rudersdal Kommune, men vendte to år senere tilbage til Hillerød Kommune som ejendomschef. I januar 2018 skiftede hun til Københavns Kommune som vicedirektør i teknik- og miljøforvaltningen, hvor hun blandt andet havde ansvar for klimatilpasning, og 1. oktober er hun som nævnt tilbage i Hillerød som øverste chef i kommunens forsyningsselskab. Lone Byskov bor i Hillerød.
Ny centerchef i Furesø Kommune
Morten Jepsen, forud kontorchef i Miljøstyrelsen Sjælland, er rykket til Furesø Kommune, hvor han har overtaget stillingen som chef for Center for By og Miljø efter Ellen Hvidt Thelle, der i maj måned som tidligere omtalt blev direktør i Stevns Kommune.
Den 50-årige Morten Jepsen er uddannet biolog (cand.scient.) fra Syddansk Universitet Odense i 1996 og har en diplomuddannelse i ledelse fra UCC København. Som nyuddannet biolog blev han ansat ved Frederiksborg Amt som miljøplanlægger og var leder af enheden, da han i 2002 skiftede til leder af planafdelingen i Helsingør Kommune.
I 2016 blev Morten Jepsen kontorchef i Miljøstyrelsen med ansvar for vand- og naturovervågning i Nord- og Vestsjælland og for styrelsens indkøbsfunktion.
Det var fra denne stilling, at han i august i år kom til Furesø Kommune som centerchef for By og Miljø.
/// Farvel til
Centerchef i Frederikssund fratrådt
Mads Henrik Lindberg Christiansen er fratrådt stillingen som centerchef for By og Landskab i Frederikssund Kommune ved udgangen af august måned. Samarbejdet er ophørt efter gensidig aftale mellem centerchefen og Frederikssund Kommune.
Mads Henrik Lindberg Christiansen er 58 år og uddannet forstkandidat fra Landbohøjskolen i 1994.
Han blev efterfølgende ansat som fuldmægtig i Naturstyrelsen, men rykkede i 2003 til det nu nedlagte civilretsdirektorat under Justitsministeriet. I 2006 blev Mads Henrik Lindberg Christiansen chef for HR, økonomi og it på COM-centret hos Danmarks Tekniske Universitet, men skiftede året efter til Hillerød Kommune som afdelingschef for naturområdet, det åbne lands planlægning og senere også vejområdet.
Og i 2009 blev han kontorchef for HR, økonomi og it i Udenrigsministeriets Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder (nedlagt 2013). I april 2013 kom Mads Henrik Lindberg Christiansen til Lyngby-Taarbæk Kommune som souschef i Center for
Miljø og Plan, og det var herfra, at han i januar 2019 kom til Frederikssund Kommune som chef for Center for By og Landskab.
Hegaard ud af byrådet
Som bebudet har Kristian Hegaard (R) nu også forladt Fredensborg Byråd, hvor han har været medlem siden 2010. Den 30-årige Kristian Hegaard meddelte i midten af august, at han ville trække sig fra politisk arbejde på grund af grænseoverskridende adfærd ved festlige lejligheder.
Kort efter forlod han Folketinget, og på Fredensborg Byråds møde den 30. august ansøgte han om at blive fritaget for sit medlemskab af personlige årsager.
Kristian Hegaards plads er overtaget af Marianne Bredgaard Karlsson, der er direktør og konsulent i et møbelfirma. Marianne Bredgaard Karlsson har ikke tidligere har været medlem af byrådet.
/// Runde år
75
Erik Eugen Olsen (S), pensionist og medlem af Rudersdal Byråd, fylder 75 år den 14. september. Han var oprindelig medlem af Birkerød Byråd 1998-2001, og efter Birkerød ved strukturreformen indgik i dannelsen af Rudersdal Kommune, fortsatte han i kommunalpolitik som socialdemokratisk medlem af den nye kommunalbestyrelse fra 2018. Erik Eugen Olsen er her medlem af byplanudvalget og af erhvervsudvalget. Og han genopstiller ved det forestående kommunalvalg i november. Erik Eugen Olsen er oprindelig uddannet maskinarbejder, men senere uddannet til socialpædagog.
I 1972 gik han ind i socialt arbejde som medarbejder i organisationen Ungbo. Og da Ungbo lukkede, blev han SSP-medarbejder ved Birkerød Kommune, senere Rudersdal.
Her var han ungekonsulent fra 2012 og frem til sin pensionering i 2015.
70
Karl Falden (S), ejendomsinspektør og medlem af Frederikshavn Byråd, fylder 70 år den 21. september. Han indledte sin kommunalpolitiske karriere i 2002 som medlem af Sæby Byråd, indvalgt på Kommunelisten. Her var han medlem frem til udgangen af 2006, da Sæby indgik i dannelsen af den nye, større Frederikshavn Kommune.
Karl Falden har siden 2014 været socialdemokratisk medlem af Frederikshavn Byråd og er her medlem af teknisk udvalg og af socialudvalget samt formand for trafiksikkerheds-udvalget.
Han genopstiller igen til Frederikshavn Byråd ved det forestående kommunalvalg.
Karl Falden har de seneste 45 år været ejendomsinspektør ved Frederikshavn Boligforening.
Kjeld Graversgård (K), registreret revisor og medlem af Struer Byråd, fylder 70 år den 22. september.
Kjeld Graversgård indledte sin kommunalpolitiske karriere med en plads i den daværende Thyholm Kommunalbestyrelse 1986-1996 og 2000-2004. Thyholm blev ved strukturreformen i 2007 en del af den nye, større Struer Kommune, og Kjeld Graversgård har siden 2014 været medlem af Struer Byråd.
Her er han medlem af økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget samt i bestyrelserne for Struer Energi og for Maabjerg Energy Center.
Han genopstiller ved det forestående kommunalvalg den 14. november.
Kjeld Graversgård er uddannet registreret revisor og er ansat som økonomiansvarlig hos Johansen Grafisk A/S i Holstebro.
60
Jesper Schmidt-Nielsen (K), politikommissær og medlem af Kerteminde Byråd, fylder 60 år den 17. september. Han har været medlem af byrådet i to omgange, først 2002-2013 og igen siden 2018.
Han er i indeværende valgperiode medlem af kultur og fritidsudvalget, og han genopstiller ved byrådsvalget til november.
Jesper Schmidt-Nielsen har været ansat ved politiet siden 1984 og har siden 2005 været politikommissær ved Fyns Politi, hvor han blandt andet også er leder af politihunde-afdelingen.
50
Pia Hvid (Frigængerne), selvstændig og medlem af Sorø Byråd, fylder 50 år den 12. september. Pia Hvid har været medlem af byrådet siden 2014, indvalgt på Radikale Venstres liste. Sammen med et andet byrådsmedlem dannede hun i oktober 2020 gruppen ”Frigængerne”, som i øvrigt opstiller ved det forestående byrådsvalg. Hun er i indeværende byrådsperiode næstformand i børn- og undervisningsudvalget og er medlem af bestyrelsen for Sorø Akademis Skole. Pia Hvid er uddannet translatør og tolk fra Copenhagen Business School.
Hun har siden 2000 været selvstændig erhvervsdrivende med oversættelser og undertekster. Hun er i bestyrelsen for landbrugsorganisationen 4H.
Henrik Rasmussen (K), borgmester i Vallensbæk Kommune, fylder 50 år den 18. september. Han har været politisk aktiv fra en tidlig alder og blev valgt ind i Vallensbæk Kommunalbestyrelse som 22-årig. Her nåede han at være både formand for teknik- og miljøudvalget, formand for børne- og kulturudvalget samt viceborgmester, inden han i 2010 overtog borgmesterposten. Henrik Rasmussen var på det tidspunkt også medlem af Folketinget, hvor han var de konservatives kulturpolitiske og kommunalpolitiske ordfører, men han valgte borgmesterstolen i Vallensbæk.
Mødet mellem mennesker er det interessante for Henrik Rasmussen, der til enhver tid hellere vil møde borgerne ansigt til ansigt frem for på skærmen og de sociale medier. Og borgerne møder han blandt andet på sine populære cykelture, hvor han viser rundt i fødebyen Vallensbæk.
Selv har han en baggrund i byggebranchen med uddannelse som først snedker og siden bygningskonstruktør. Senest har han taget en Master i projektledelse og procesforbedring. Han var partner i et arkitektfirma og havde eget bygherrerådgivningsfirma, inden det politiske blev fuldtid. Henrik Rasmussen har igennem hele sin borgmestertid haft skarpt fokus på at sikre kommunen en robust økonomi – senest kronet med ophævelsen af det forpligtende samarbejde med Ishøj, der har været gældende siden kommunalreformen i 2007. Dermed har Vallensbæk fået sin fulde selvstændighed og har bevist, at den er økonomisk bæredygtig.
40
Liv Gro Jensen (SF), projektleder og medlem af Aarhus Byråd, fylder 40 år den 21. september. Liv Gro Jensen har været medlem af byrådet siden 1. januar 2018. Hun blev dengang indvalgt på Alternativets liste, men skiftede i juni 2020 til SF, og ved det forestående byrådsvalg opstiller hun på SF’s kandidatliste. Hun er i byrådet formand for social- og beskæftigelsesudvalget, er medlem af teknisk udvalg samt medlem af bestyrelsen for AffaldVarme Aarhus. Liv Gro Jensen er cand.mag. i kommunikation fra Aalborg Universitet og arbejder som projektleder i bæredygtighed.
25
Jacob Wøhler Jørgensen (V), studerende og medlem af Ballerup Kommunalbestyrelse, fylder 25 år den 13. september. Han har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 1. januar 2018 og er her medlem af blandt andet teknik- og miljøudvalget, af kultur- og fritidsudvalget, af folkeoplysningsudvalget og af bestyrelsen for Ballerup Ungdomsskole. Jacob Wøhler Jørgensen er studerende ved Syddansk Universitet, hvor han er i gang med kandidatdelen til cand. merc. Han genopstiller ved det forestående kommunalvalg. •
/// Kalender
12. oktober
Ledernetværk på demensområdet
Tina Risager/CEO Resopti og Webinar Resopti© faciliterer seks netværksdage om året med titlen ”Ledernetværk på demensområdet – på tværs af Midt- og Nordjylland”. Næste dag er den 12. oktober med professor Steen Hildebrandt som oplægsholder om ”Ledelse, kultur og værdier”.
Du kan læse mere om Ledernetværket på demensområdet på www.resopti.dk/service/. Kontakt på resopti@resopti.dk eller på telefon 60551327.