
Der var både Pape-, Villy- og Langhoff-effekt i Kolding
tekst Thomas Kokholm Nielsen
Ingen af de mange medier, der var taget til Kolding havde ofret den konservative spidskandidat Knud Erik Langhoff megen opmærksomhed. Alle var fokuseret på kampen mellem eksministrene Villy Søvndal (SF) og Eva Kjer Hansen (V). Men som valgaftenen skred frem stod det klart, at Det Konservative Folkeparti kunne notere sig en fremgang på 7,2 procent.
Men omkring klokken halv et trådte han frem og blev valgnattens hovedperson, da han præsenterede en overraskende konstituering mellem K, S, SF og R.
De konservative var gået fra nul til tre pladser i byrådet.
Det kunne Knud Erik Langhoff veksle til en borgmesterpost.
- Jeg er godt tilfreds med, at det ikke blev præsidenterne, der løb med magten, sagde Knud Erik Langhoff efterfølgende og refererede til at valgkampen og ikke mindst dækningen har haft meget fokus på de to profiler.
Men hvordan kunne han som blå og borgerlig foretage sådan et træk, når der var et borgerligt flertal bestående af V, K, og DF?
- Jeg er ikke blevet tilbudt noget af Eva Kjer Hansen. Jeg gik efter borgmesterposten, forklarede han.
Villy Søvndal virkede ikke som en der var ked af, at han ikke fået borgmesterposten. Han erklærede sig godt tilfreds med aftalen, som han mente ville være god for Kolding.
- Det et klogt kompromis, sagde han.
Merete Due Paarup fra Radikale Venstre var ovenud lykkelig for konstitueringsaftalen, og for at partiet var gået fra en til to pladser i byrådet.
Det samme var Socialdemokratiets spidskandidat Birgitte Munk Grunnet.
Det var Eva Kjer Hansen til gengæld ikke. Rasende var et bedre ord.
- Der er jo et blåt flertal. Jeg tror, der er nogle borgerlige vælgere, der bliver meget skuffede over De konservatives handling. Vi har jo slet ikke talt om det, sagde Eva Kjer Hansen. tkn@kl.dk