
SSP-souschef fritaget for tjeneste efter knivstikkeri
tekst Frederikke Stoustrup
En 39-årig mand, der gennem flere år har været leder af Helsingør Kommunes integrationsprogram og souschef i SSP-organisationen i kommunen, er tirsdag blevet fritaget for tjeneste med henblik på en fyring. Det skriver Helsingør Dagblad.
Kommunaldirektør Stine Johansen vil ikke fortælle, hvorfor medarbejderen er blevet fritaget for tjeneste, men hun oplyser, at det er en meget alvorlig sag.
– Vi har valgt at fritage souschefen for tjeneste, mens vi undersøger sagen. Alt skal endevendes og afdækkes. Vi har desuden forlangt en redegørelse fra SSP-ledelsen, siger Stine Johansen til Helsingør Dagblad.
Helsingør Dagblad erfarer dog, at SSP-souschefens fritagelse skyldes, at han har spillet en rolle i et knivstikkeri mellem to rivaliserende såkaldte familieklaner, der fandt sted i Helsingør i weekenden. Den ene af de to mænd, som blev anholdt i forbindelse med knivstikkeriet, var souschefen, ifølge avisens oplysninger.
Omstridt medarbejder
Denne weekends begivenheder er ikke første gang, SSP-souschefen har været i myndighedernes søgelys. I 2015 modtog han som børne- og ungemedarbejder i kommunen integrationsprisen, men kort tid efter afslørede Helsingør Dagblad, at medarbejderen på Facebook havde talt positivt om indførelse af kalifatet og sharialov i Danmark, og at ikke-muslimske mennesker var uværdige. Selvom han aldrig tog afstand fra disse udtalelser, har han siden kaldt dem for ”dumme”.
Kort efter Helsingør Dagblads afsløring i 2015 blev han fyret fra sin stilling som leder af værestedet Tetriz og overført til en stilling som souschef i Helsingør Kommunes socialpædagogiske tilbud Cube og senere stillingen som souschef i SSP-organisationen.
Kommunen greb ikke ind
I 2018 rettede de to byrådsmedlemmer Malene Harpsøe (DF) og Ib Kirkegård (DF) en henvendelse til kommunaldirektør Stine Johansen og borgmester Benedikte Kiær (K), hvori de krævede en redegørelse om medarbejderen, da de mente, at medarbejderens handlinger var fyringsgrund. Men redegørelsen viste, at kommunen ikke havde nogen mulighed for at gribe ind.
– Redegørelsen gav ikke på det tidspunkt personaleretlige grunde til at foretage sig mere, fortæller kommunaldirektøren til Helsingør Dagblad. frst@kl.dk