Skal give mening for kommunerne
tekst Anna Törnqvist Jensen
##ContentBoxStart##264429##ContentBoxEnd##
For Socialstyrelsen er det afgørende, at det projekt, der er sat i søen omkring læringsmiljøet for anbragte børn og unge, er et, kommunerne kan tage til sig i praksis. Projektet, som er en del af udviklings- og investeringsprogrammet på børneområdet, er derfor sat i gang på en anderledes måde end tidligere.
– Før arbejdede man meget fra tue til tue på socialområdet. Man satte noget i gang, og så kørte det, indtil bevillingen udløb. Men med dette udviklings- og investeringsprogram går vi mere systematisk til værks, så vi sikrer os, at det er et koncept, som kommunerne også kan bruge i praksis, og at det er til gavn for andre kommuner også, siger Socialstyrelsens direktør Ellen Klarskov Lauritzen.
Idéen er, at projektet skal munde ud i erfaringer og metoder, som kommunerne kan tage til sig og brede ud. Og det er der ifølge Ellen Klarskov Lauritzen god grund til at gøre.
– Lige meget hvordan vi vender og drejer det, så klarer anbragte børn og unge sig systematisk dårligere end andre børn. Det gælder både, når vi ser på niveauet af de nationale tests helt ned til 2. klasse i folkeskolen, på afgangseksamen og på fravær. Derfor vil vi selvfølgelig gerne se, om vi kan udvikle nogle metoder, så vi kan sikre, at de har mulighed for at klare sig bedre, siger hun og tilføjer:
– Det er uden for diskussion, at det at give de her børn nogle bedre forudsætninger, har en dobbelt bundlinje. Det er både en gevinst for samfundet, og så er det positivt for den enkelte. • antj@kl.dk
##ContentBoxStart##264430##ContentBoxEnd##