Netværk
tekst Erik Malling-Jensen
/// Jobskifte
Dragør henter direktør hos staten
Dragør Kommune har ansat Mads Leth-Petersen, der er vicedirektør i Miljøstyrelsen, som ny direktør, og dermed er direktionen fuldtallig fra 1. februar. Han efterfølger Mette Jeppesen, der som tidligere omtalt er rykket til Ringsted Kommune, hvor hun i oktober blev teknisk direktør. I Dragør var hun direktør for Sundhed & Omsorg samt Plan & Teknik. Fordelingen af direktionens ansvarsområder vil blive aftalt i februar. Mads Leth-Petersen er 51 år og cand.agro. fra Landbohøjskolen i 1995. Efter sin eksamen blev han ansat ved Fyns Amt, men skiftede i 2000 til fuldmægtig i Skov- og Naturstyrelsen. Her var han, afbrudt af godt tre år som fuldmægtig i Miljøministeriet, ansat frem til november 2009, senest som økonomi- og personalechef. Han vendte derpå tilbage til ministeriet, hvor han blev koncernøkonomichef, og i maj 2013 blev han vicedirektør i Naturstyrelsen, i fire måneder af 2014 konstitueret direktør. Siden maj 2014 har Mads Leth-Petersen været vicedirektør i Miljøstyrelsen, og han tiltræder ved næste månedsskifte som direktør i Dragør Kommune. Han bor i Hillerød.
Personalechef fra Ikast-Brande til Aabenraa
Aabenraa Kommune har ansat Tom Uldahl Christiansen, hidtil personale- og organisationschef og chef for ledelsessekretariatet i Ikast-Brande Kommune, som ny personalechef efter Karen Storgaard Larsen, der i november blev social- og sundhedsdirektør i samme kommune.
Tom Uldahl Christiansen er 63 år og har sammenlagt 23 års ledererfaring fra den kommunale sektor og politiet. Efter at have aftjent sin værnepligt ved Søværnet havde han en tid ufaglært arbejde som chauffør og lagerarbejder, men derefter uddannet ved politiet, hvor han var ansat i over 24 år med start i 1979. Han var politiassistent flere steder i landet, senest 1995-2003 ved Herning Politi, hvor han bl.a. var stedfortræder for lederen af ordenspolitiet og leder af mobile indsatsenheder. Under ansættelsen ved politiet var han i tre gange et halvt år udsendt som observatør for FN og Udenrigsministeriet, senest i 1997 som leder af et kontingent politifolk til Vukovar i Kroatien i forbindelse med krigen i det tidligere Jugoslavien. I 2003 skiftede Tom Uldahl Christiansen til den kommunale sektor, idet han blev ældrechef i Brande Kommune. Og i forbindelse med strukturreformen i 2007 blev han personale- og organisationschef samt chef for ledelsessekretariatet i den nydannede Ikast-Brande Kommune. Under ansættelsen her gennemførte han i 2012-2014 en masteruddannelse i læreprocesser (specialisering i ledelses- og organisationspsykologi), og i 2015 modtog han HR-prisen, uddelt af Dansk HR. Det var fra stillingen i Ikast-Brande, at Tom Uldahl Christiansen ved årsskiftet kom til Aabenraa Kommune som personalechef. Han bor i Herning.
Mariagerfjord henter ny sundheds- og ældrechef i huset
Det bliver Mariagerfjord Kommunes arbejdsmarkedschef, Michael Tidemand, der overtager stillingen som kommunens sundheds- og ældrechef efter Tue von Påhlman, når denne, som tidligere omtalt, rykker til Thisted Kommune 1. februar for at blive social- og sundhedsdirektør.
Michael Tidemand er 56 år og cand.scient.adm. Efter sin eksamen fra Aalborg Universitet i 1989 blev han ansat ved Nordjyllands Amts socialforvaltning og blev året efter socialplanlægger i Hjørring Kommunes social- og sundhedsforvaltning. Herfra kom han i 1998 til Hadsund Kommune som leder af socialafdelingen, og i 2001 overtog han stillingen som chef for Arden Kommunens social- og sundhedsforvaltning. Det var fra denne stilling, at Michael Tidemand ved strukturreformen i 2007 kom til den nyetablerede Mariagerfjord Kommune som arbejdsmarkedschef.
Faaborg-Midtfyn henter økonomichef i København
Faaborg-Midtfyn Kommune har ansat vicekontorchef Nis Kasper Pedersen fra Københavns Kommunes socialforvaltning som ny chef for økonomi og løn. Han efterfølger Morten Bentsen, der i oktober blev økonomi- og lønchef i nabokommunen Assens.
Nis Kasper Pedersen er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2009 og derefter fuldmægtig ved Aarhus Kommunes socialforvaltning. Efter et lille års tid som seniorkonsulent ved Deloitte Consulting blev han i september 2014 ansat ved Københavns Kommune som specialkonsulent i økonomiforvaltningen og har siden juli 2016 været vicekontorchef i samme forvaltnings kontor for økonomi og byggeri.
Det er herfra, at Nis Kasper Pedersen den 1. februar tiltræder som økonomi- og lønchef i Faaborg-Midtfyn Kommune. Han bor i Odense.
Billund får ny voksen-direktør
Det bliver Thomas Foged, direktør for Middelfart Spildevand A/S, der overtager stillingen som direktør for voksen-området i Billund Kommune efter Jan Møller Iversen, der går på pension, når hans åremålsansættelse udløber ved udgangen af januar måned.
Thomas Foged er 42 år, cand. oecon fra Aarhus Universitet i 2002 og har diplomlederuddannelse fra University College Lillebælt 2012. Han har været ansat ved Middelfart Kommune siden 2004 med start som økonom og fra 2007 løn- og økonomichef. I august 2017 skiftede han til Middelfart Spildevand A/S som konstitueret direktør og siden februar året efter fast ansat i stillingen – afbrudt af fire måneder sidste år som budgetkonsulent for kommunens direktion. Thomas Foged, der blev valgt blandt 21 ansøgere, tiltræder 15. februar. Han bor i Vejle, hvor han er formand for Vejle Boldklub.
Danske Regioner henter sekretariatschef i Venstre
Med starten på året tiltrådte Trine Korsgaard, forud fungerende partisekretær i Venstre, som ny sekretariatschef ved Danske Regioner, hvor hun efterfulgte Nanna Skau Fischer, der er blevet juridisk chefrådgiver samme sted.
Trine Korsgaard er 43 år og cand.scient.adm. fra Aalborg Universitet 2002. Hun har i mere end 11 år været ansat i partiet Venstre, men har også en fortid i den kommunale sektor, idet hun i 2003 var ansat en kort tid som analysemedarbejder i Morsø Kommune, i 2003-2005 AC-medarbejder i Skørping Kommune, derefter AC-konsulent ved Aalborg Kommune og planlægger ved Hjørring Kommune frem til ansættelsen som politisk konsulent i Venstre i 2008. I Venstre har hun arbejdet som blandt andet uddannelseschef, souschef i landsorganisationen og senest fungerende partisekretær fra september 2019.
Høje-Taastrup-direktør til erhvervslivet
Per Aalbæk Nielsen, der er direktør for økonomi og børne- og unge-området i Høje-Taastrup Kommune, skifter 1. marts til det private erhvervsliv, idet han tiltræder som administrerende direktør for KLAX i Danmark. KLAX er et tysk non-profit firma, som står for driften af en række daginstitutioner og skoler i Tyskland og Sverige. Planen er på privat basis at etablere daginstitutioner og introducere firmaets pædagogik til danske børn og forældre.
Per Aalbæk Nielsen er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har en mastergrad fra Aston Business School i Birmingham. Efter at have afsluttet begge uddannelser i 1988 blev han konsulent ved Odense Kommunes økonomisekretariat. To år senere blev han konsulent ved revisionsfirmaet KPMG’s London-kontor. I 1992 vendte han tilbage til Danmark med ansættelse ved KL’s Konsulentvirksomhed. Her var Per Aalbæk Nielsen souschef, da han i 1998 rykkede til Rambøll Management i København som business manager i afdelingen for organisation og styring. Og i 2001 blev han underdirektør i KMD (Kundeservice). I 2009 var Per Aalbæk Nielsen en periode chef for rådgivning og service hos BDO Kommunernes Revision, indtil han i oktober 2009 tiltrådte som chef for kompetenceudvikling i COK/Den Kommunale Højskole. Det var herfra, at han i marts 2011 kom til Høje-Taastrup Kommune, dengang som direktør for økonomi, borgerservice og HR.
73 ville være centerchef i Hørsholm
Julie Appelt Honoré, der er afsnitleder i Ballerup-center, bliver fra 1. februar centerchef i Hørsholm Kommunes Center for Politik, valgt blandt 73 ansøgere. Hun efterfølger Betina Bojesen, der fratrådte i oktober måned. Julie Appelt Honore er 41 år, cand.scient.adm. fra Roskilde Universitetscenter i 2005 og afsluttede sidste år en diplomuddannelse i ledelse fra COK. Efter sin eksamen fra RUC blev hun konsulent ved Gribskov Kommune, men skiftede i 2011 til Rigspolitiet som konsulent i koncern it. I august 2012 vendte Julie Appelt Honoré tilbage til Gribskov Kommune som konsulent i direktionssekretariatet, godt to år senere teamleder i ledelsessekretariatet. Og i marts 2016 blev hun fagchef for forebyggelse i sekretariatet i Center for Social og Sundhed. I december 2018 rykkede hun til Ballerup Kommune, hvor hun er afsnitleder i Center for Arbejdsmarked. Det er fra denne stilling, at Julie Honoré i næste måned kommer til Hørsholm Kommune som centerchef.
Direktør for nordvestjysk turisme ansat
Peter Krusborg Pedersen, konstitueret markedschef i VisitDenmark, er ansat som direktør for Destinationsselskabet Nordvestkysten, som et kommende turismesamarbejde mellem fem kommuner: Thisted, Holstebro, Hjørring, Jammerbugt og Lemvig. Peter Krusborg Pedersen tiltræder cirka 1. februar og får kontor i Aabybro.
Peter Krusborg Pedersen er 34 år og har en kandidatuddannelse i turisme fra Aalborg Universitet. Han har i ni år arbejdet i forskellige stillinger inden for turisme, hovedsagelig ved VisitDenmark, hvor han er konstitueret markedschef for Sverige og Norge. Han har arbejdet i såvel København som Stockholm og London. Han bor på Frederiksberg, men har planlagt at flytte til Aalborg. Han kommer oprindeligt fra Holstebro.
Med en turismeomsætning på ca. 2,9 milliarder kroner i 2018 og en udenlandsk andel af turister på ca. 45 procent er det ikke noget helt lille skib, som direktøren skal sætte kurs for. Der holdes i marts stiftende generalforsamling i Destination Nordvestkysten, og selskabet påregnes at være klar til drift 1. april.
Billunds borgerliste til Socialdemokratiet
Borgerlisten i Billund, der sidder på to af de 25 pladser i Billund Byråd, har nedlagt sig selv, og de to byrådsmedlemmer har tilsluttet sig Socialdemokratiet. A-gruppen har dermed ni medlemmer, det samme som Venstre-gruppen. Borgerlisten blev dannet i 2011, da Ole Marcussen blev ekskluderet af SF. Han er 47 år, socialrådgiver-uddannet og arbejder som viceforstander for Grindsted Produktionsskole. Heidi Nielsen, der er 47 år, har været medlem af byrådet siden 2018 og er pædagogisk assistent i en døgninstitution inden for handicap og psykiatri.
/// Farvel til
Viborgs skolechef fratrådt
Claus Drachmann Kaasby-Wang er fratrådt sin stilling som skolechef i Viborg Kommune. I en pressemeddelelse fra Viborg Kommune oplyses, at årsagen er uenighed med børn- og ungedirektør Søren Aakjær om den ønskede ledelsesstil.
Claus Drachmann er 45 år og læreruddannet fra Nørre Nissum Seminarium 2008 og har en master i offentlig ledelse (MPG) fra Aalborg Universitet 2015. Forud for læreruddannelsen var Claus Drachmann i otte år selvstændig købmand i Astrup ved Hadsund. I 2003-2009 var han samtidig lærervikar og var en tid ansat ved Heldagsskolen Kridthuset ved Mariager. I 2009 blev han viceskoleleder ved Bredstrup-Pjedsted Fællesskole i Fredericia Kommune, men rykkede i 2011 til Aalborg Kommune som skoleleder på Vaarst-Fjellerad Skole, blev i juli 2015 konstitueret leder af Filstedvejens Skole, også Aalborg, og året efter fast ansat i stillingen. Claus Drachmann blev 1. maj 2018 Viborg Kommunes skolechef og havde her sidste arbejdsdag den 13. januar.
Vordingborgs borger- og arbejdsmarkedschef fratrådt
Vordingborg Kommunes borger- og arbejdsmarkedschef, Claus Holm Oppermann, har i begyndelsen af januar indgået en fratrædelsesaftale med kommunen og er fratrådt med øjeblikkelig virkning. Det sker i konsekvens af fejlberegninger af et millionunderskud på dagpenge- og sygedagpengeområdet.
Claus Holm Oppermann, 67 år, har en alsidig baggrund. Fra aktiv i studenterbevægelsen blev han i 1980 administrator på teatret Fair Play i Holbæk og i 1991 leder af Fiolteatret i København. I 1994 blev Claus Oppermann projektleder på Kulturby 95 København, og herfra rykkede han to år senere til Dansk Ornitologisk Forening som direktør. I 1999 skiftede han til arbejdsmarkedsområdet, idet han blev leder af den aktive beskæftigelsesindsats i Hvidovre Kommune, og herfra i 2003 jobcenterchef i Ringsted Kommune. I 2009-2010 var han regionschef for Østdanmark i JOBDK, en privat aktør på beskæftigelsesområdet og derpå funktionsleder i Jobcenter Glostrup, hvor han i juli 2012 blev jobcenterchef.
Det var fra denne stilling, at Claus Oppermann i november 2013 kom til Vordingborg Kommune som borger- og
arbejdsmarkedschef.
/// Runde år
80
Erik Klindt Andersen (V), cand.agro., tidligere statskonsulent ved Fødevareministeriet og i en lang årrække tilknyttet danske ambassader, nu pensionist og gårdejer, fylder 80 år den 30. januar.
Han har siden 2010 været medlem af Assens Byråd, hvor han er medlem af social- og sundhedsudvalget.
70
Birthe Harritz (S), medlem af Tjele Kommunalbestyrelse 1998-2001 og af Viborg Byråd 2006-2001, 2009-13 og siden 2018, fylder 70 år den 24. januar. Hun er uddannet voksenvejleder og arbejder på deltid som pædagogmedhjælper på Ørum Skole og SFO samt med støtteopgaver i Viborg Kommunes familieafdeling.
Henrik Zimino (S), medlem af Tårnby Byråd siden 1974 og kommunens borgmester 1994-2017 (genopstillede ikke til borgmesterposten i 2017), fylder 70 år den 1. februar. Henrik Zimino er nu bl.a. formand for kultur- og fritidsudvalget. Han er læreruddannet og var ansat på den lokale Skelgårdsskolen indtil overtagelsen af borgmesterhvervet.
60
Helle Adelborg, medlem af Hvidovre Kommunalbestyrelse siden 1994 og borgmester siden 2012, fylder 60 år den 26. januar. Hun er uddannet pædagog og efterfølgende meritlærer. Helle Adelborg har arbejdet som pædagog på døgninstitutioner og var folkeskolelærer i Vallensbæk Kommune, da hun overtog borgmesterhvervet i Hvidovre. Den runde fødselsdag markeres med en reception mandag den 27. januar kl. 14-16 på Hvidovre Rådhus.
Hanne Smedegaard (V), medlem af Favrskov Byråd siden 2010, fylder 60 år den 28. januar. Hun er bl.a. formand for landsbyrådet og næstformand i social- og sundhedsudvalget. Hanne Smedegaard er uddannet advokatsekretær og merkonom og arbejder som bestyrelseskonsulent i Dansk Jægerforbund.
Saliem Hassan Bader (S), medlem af Horsens Byråd siden 2006, fylder 60 år den 4. februar. Han er uddannet arkitekt og ansat ved Horsens Kommunes kultursafdeling.
40
Christina S. E. Birkemose (S), medlem af Faxe byråd siden 2018, fylder 40 år den 24. januar. Hun er 2. viceborgmester samt nyvalgt gruppeformand og borgmesterkandidat. Christina S. E. Birkemose har dansk-norske forældre, er født og opvokset i Danmark og er cand.mag. i kommunikation og dansk fra Københavns Universitet. Hun har arbejdet seks år i Norge, men har siden maj 2015 været kommunikationskonsulent på sundhedsområdet ved Region Sjælland. Fødselsdagen markeres med ”Åbent hus” på bopælen, P. C. Davidsens Vej 12 i Haslev, lørdag den 25. januar kl. 11.
30
Steffen Mølgaard Jensen (K), medlem af Høje-Taastrup Byråd 2010-2013 og igen siden 1. januar 2018, fylder 30 år den 29, januar. Han er formand for byrådets arbejdsmarkedsudvalg og bl.a. i bestyrelsen for HTK Forsyning A/S. Han er også opstillet som konservativ folketingskandidat og opstillet til regionsrådet. Steffen Mølgaard Jensen er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har senest i godt et par år været ansat son konsulent på beskæftigelsesområdet i Kommunernes Landsforenings økonomiske sekretariat.
YDERLIGERE MATERIALE
-
PDF
DK-02-side-49-51.pdf