
Folkemødets økonomiske situation er kritisk
tekst Mads Brandsen
Aflysningen af Folkemødet i år og udsigten til et Folkemøde i 2021 med omfattende corona-begrænsninger har efterladt den årlige demokratifestival på Bornholm i en kritisk økonomisk situation.
Foreningen Folkemødet beder derfor staten om medfinansiering. Både for at sikre gennemførelsen i 2021, men også for at sikre Folkemødet i fremtiden. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse mandag.
Her peger formand Vibe Klarup på, at Folkemødet netop er relevant i en corona-tid:
– Corona-krisen har for de fleste af os betydet, at vi har måtte ændre fundamentalt i måden vi er sammen på, hvem vi taler med, og hvordan vi taler sammen. Det betyder også, at mange i denne krise ikke blot føler sig isoleret, men også afkoblet fra den demokratiske debat og samtalen om vores samfund. Gennem årene har Folkemødet skabt rammerne for og gjort den demokratiske samtale i øjenhøjde mulig. Derfor har det aldrig været vigtigere end nu med et Folkemøde, der får genstartet den demokratiske samtale, siger hun.
Også Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S) understreger, at staten må komme på banen.
– Vi arbejder hårdt på at skabe et Folkemøde i 2021, selvom det bliver i en helt anden form, end vi kender. Men uanset, hvor mange gode kræfter og samarbejdspartnere på Bornholm og i resten af landet, der bakker op, er der behov for statslig medfinansiering. Ikke mindst i lyset af Folkemødets fundamentale betydning for den demokratiske samtale, siger hun.
Folkemødet planlægger at nytænke den fysiske indretning i form af zoneinddelinger, øget hygiejne og afstandsmarkeringer, ligesom flere debatter skal transmitteres live, så alle kan følge med. mdbr@kl.dk