Netværk
tekst Erik Malling-Jensen
/// Jobskifte
København henter direktør i sundhedsministeriet
Katrine Ring Andreassen, der er afdelingschef i Sundheds- og Ældreministeriet, rykker ved årsskiftet til den kommunale sektor, idet hun af Københavns Kommune er ansat som fagdirektør i socialforvaltningen. Hun efterfølger i denne stilling Mikkel Boje, der som tidligere omtalt er blevet forvaltningens administrerende direktør.
Katrine Ring Andreassen er 50 år og cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet 1999. Hun har hele sin hidtidige karriere været ansat i statslig forvaltning. Efter sin eksamen arbejdede hun syv år i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, hvor hun var kontorchef, da hun i 2008 skiftede til en kontorchef-stilling i Erhvervs- og Vækstministeriet. I 2013 kom Katrine Ring Andreassen så til Sundheds- og Ældreministeriet, hvor hun i øjeblikket er chef for afdelingen for bekæmpelse af ulighed i sundhed, psykiatri, forebyggelse og borgernær sundhed. Det seneste halve år har hun været del af ministeriets håndtering af Covid-19. Katrine Ring Andreassen tiltræder pr. 1. januar som fagdirektør i Københavns Kommunes socialforvaltning, hvor hun får ansvar for de tre borgercentre. Hun bor på Frederiksberg.
Lejre får ny chef for Børn & Læring
Morten Mygind Jensen, der er leder af Holbæk By Skole, overtager fra årsskiftet stillingen som chef for Lejre Kommunes Center for Børn og Læring, hvor han efterfølger Helle Dydensborg Thygesen. Efter ni år i stillingen fratrådte hun som tidligere omtalt ved udgangen af november måned for dels at få mere fritid og dels for at arbejde med selvvalgte opgaver i fortsættelse af sit hidtidige fagområde.
Den 54-årige Morten Mygind Jensen er læreruddannet fra N. Zahles Seminarium i København 1992 og har diplomuddannelse i ledelse fra Syddansk Universitet i 2009. Efter sin lærereksamen blev han ansat ved Osted Fri- og Efterskole (Lejre Kommune), og i 1998 rykkede han til Bornholm som viceskoleinspektør på Svaneke Skole i daværende Nexø Kommune. Her blev han i 2000 afdelingsleder i skole- og socialforvaltningen (afdelingen for institutioner, skoler, fritid og kultur). I 2002 vendte Morten Mygind Jensen tilbage til Sjælland som chef for børne- og kulturforvaltningen i Kalundborg Kommune. Inden han i efteråret 2005 forlod Kalundborg, var han en kort periode med ved etableringen af en ny friskole i området. Han blev derpå skoleleder ved Svend Gønge-skolen i Vordingborg Kommune, og herfra kom Morten Mygind Jensen i 2009 til Guldborgsund Kommune som undervisningschef. Og siden december 2017 har han været skoleleder ved Holbæk By Skole. Han tiltræder pr. 1. januar 2021 som centerchef i Lejre Kommune.
Fanø får ny velfærdschef
Fanø Kommune har ansat Trine Nanfeldt, centerleder i Kolding Kommune, som ny velfærdschef, og dermed er direktionen (kommunaldirektør og tre chefer) igen fuldtallig. Den nye velfærdschef overtager stolen efter Søren Lück Madsen, der fratrådte i foråret.
Trine Nanfeldt, 48 år, er uddannet sygeplejerske fra Diakonssestiftelsens Sygeplejeskole på Frederiksberg i 1997 og socialrådgiver fra Den Sociale Højskole i Odense 2006. Hun blev i 2007 faglig teamleder ved Odense Kommune, rykkede i 2011 over Lillebælt og blev socialfaglig leder ved Hedensted Kommune. I januar 2013 skiftede Trine Nanfeldt til Herning Kommune som team- og projektleder og var her leder af område Øst under Center for Børn og Forebyggelse, da hun december 2018 skiftede til leder af Kolding Kommunes Center for Senhjerneskade. Trine Nanfeldt tiltræder pr. 1. januar som velfærdschef i Fanø Kommune.
Kulturdirektør i København
Esben Danielsen, der er direktør i Lokale- og Anlægsfonden, skifter ved årsskiftet til en direktørstilling i Københavns Kommunes kultur- og fritidsforvaltning. Han efterfølger her Thomas Jakobsen, der 1. oktober tiltrådte en stilling som direktør for forretningsudvikling i it-virksomheden cBrain A/S i København.
Esben Danielsen er 48 år og har en bachelor i fysik og kommunikation fra Roskilde Universitet 2000. Han var i årene derefter med til at stifte det regionale spillested Gimle i Roskilde og var stedets chef i otte år. Samtidig var han talsmand ved Roskilde Festival og var udviklingschef i Roskilde-gruppen, der stod bag festivalen, og blev i 2012 gruppens udviklingsdirektør. I 2008-2012 var Esben Danielsen også lærer ved Roskilde Universitet. Siden marts 2015 har han været direktør for Lokale- og Anlægsfonden. Esben Danielsen, der tiltræder som fagdirektør i Københavns Kommunes kultur- og fritidsforvaltning i det nye år, bor i Roskilde.
Gribskov hjemtager beredskabet
Gribskov Kommune bryder med det fælleskommunale Frederiksborg Brand & Redning, der p.t. omfatter seks kommuner, og etablerer et selvstændigt Gribskov-beredskab, der er i aktivitet fra nytår. Gribskov Kommune har som beredskabschef ansat Jesper Ingemann-Petersen, der kommer fra en stilling som drifts- og servicechef for teknik i Falck. Han er nu i gang med at få beredskabsprojektet realiseret. Det skal omfatte både brandvæsenet og affaldsområdet, herunder kommunens to genbrugsstationer. Forud for den endelige beslutning om at oprette eget beredskab har Gribskov Byråd haft opgaven i EU-udbud for at kunne sammenligne den beregnede udgift ved selv at løse opgaven. Kommunens eget bud på opgaven var det laveste, og dermed var det afgjort, at beredskabet skulle løses i kommunale hænder.
Jesper Ingeman-Petersen tiltrådte som kommunalt ansat i august. Han er 52 år og indledte sin erhvervskarriere i 1989 som redder i Falcks Redningskorps og var 1997-9 faglærer på Landtransportskolen. Han vendte derpå tilbage til Falck som stationsleder, og i 2012 var han otte måneder i Belgien som direktør for Falck Ambuce. Efterfølgende var han 2012-2016 personaleleder for servicemontørerne på Sjælland og ansvarlig for en kommunekunde i Sverige. I 2016 blev Jesper Ingeman-Petersen seniorrådgiver overfor private og offentlige kunder på Sjælland og blev to år senere drifts- og servicechef på det tekniske område på Sjælland og Fyn. Det er fra den stilling, han 1. august kom til Gribskov Kommune som beredskabschef for kommunens kommende beredskab. Under sin ansættelse i Falck har han gennemført et par lederuddannelser.
Ny formand for socialcheferne
Jakob Bigum Lundberg, der er direktør i Næstved Kommune, er på en virtuel generalforsamling valgt til formand for Foreningen af Kommunale Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer. Han efterfølger Helle Linnet, der har været formand i seks år, og som ved udgangen af oktober måned fratrådte som social- og arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune.
Jakob Bigum Lundberg er 53 år og cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Efter sin eksamen i 1996 blev han ansat i KL som økonomisk konsulent og arbejdede i de følgende år på mange forskellige områder, var bl.a. erhvervsudviklingskonsulent, HR-chef og daglig leder af Bruxelles-kontoret. Han var projektleder for et tværgående strategiprojekt på sundhedsområdet, da han i 2006 rykkede til Greve Kommune som sundhedschef. I 2010 blev Jakob Bigum Lundberg direktør for alle velfærdsområder i Stevns Kommune. Og siden august 2017 har han været direktør i Næstved Kommune (sundhed og omsorg, handicap og psykiatri samt arbejdsmarked).
Ny formand for Børnesagen
Lena Søgaard, der er forretningsfører for Foreningen til Støtte for Mødre og Børn, har overtaget formandsposten i Børnesagens Fællesråd. Hun efterfølger fhv. folketingsmedlem René Skau Björnsson (S), der har vært formand for Børnesagens Fællesråd siden 2013.
Lena Søgaard, 64 år, er uddannet pædagog, har været daginstitutionsleder i Hørsholm Kommune, dagtilbudschef, afdelingsleder for børn, unge og læring i Halsnæs Kommune og senest siden april 2019 forretningsfører i Foreningen til Støtte for Mødre og Børn. Lena Søgaard har de seneste tre år siddet i bestyrelsen for Børnesagens Fællesråd og har nu overtaget formandshvervet. Børnesagens Fællesråd, der blev etableret i 1903, omfatter 19 landsdækkende organisationer.
/// Farvel til
Tønders kommunaldirektør stopper
Tønder Kommune skal have ny kommunaldirektør næste år. Klaus Liestmann har meddelt kommunalbestyrelsen, at han ikke ønsker at forlænge sin kontraktperiode, når den udløber den 31. maj 2021. Den 53-årige Klaus Liestmann har besluttet sig for at søge nye udfordringer.
Klaus Liestmann er cand.scient soc. Fra Aalborg Universitet 1995 og har en master i positiv psykologi fra Aarhus Universitet 2015. Han var forud (1996-1997) konsulent ved det vestjyske BST-samarbejde og derefter fuldmægtig ved Ribe Amts sygehusvæsen. I 2000 blev han projektleder ved kommunesamarbejdet i Vestsønderjylland, og da sammenlægningen af de seks kommuner var aftalt, blev hans område udvidet til arbejdet med etablering af den nye Tønder Kommune, sideløbende med en ansættelse som udviklingschef for VEUS (Vestsønderjyllands Erhvervs- og Udviklingssekretariat). Da den nye kommune var etableret i 2007, blev han forvaltningschef for erhverv og arbejdsmarked. I 2011 blev han så direktør for social-, arbejdsmarkeds- og sundhedsområderne. Herfra rykkede Klaus Liestmann i august 2012 til Billund Kommune som social- og sundhedsdirektør, men vendte 1. december 2015 tilbage til Tønder Kommune som direktør for børn og skole samt kultur og fritid. Han overtog 1. juni 2016 stillingen som kommunaldirektør.
Sundheds- og omsorgschefen i Aarhus fratrådt
Efter 13 år i Aarhus Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning er sundheds- og omsorgschef Kirstine Markvorsen fratrådt. Hun har længe planlagt at stoppe i foråret 2021, men har af personlige grunde fremskyndet tidspunktet. Kirstine Markvorsen er 64 år og kom fra en stilling som ældrechef i Odder Kommune, da hun 1. august 2007 tiltrådte i Aarhus Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning. Det skete samtidig med en organisationsændring, hvor Kirstine Markvorsen dengang blev chef for Region Syd i en ny struktur. Der forestår i øvrigt igen gennemførelse af ny struktur. Den indebærer, at stillingen som sundheds- og omsorgschef nedlægges og erstattes af tre stillinger som forvaltningschef: sundhedschef, plejehjemschef og hjemmeplejechef. Indtil den nye struktur er på plads varetager direktør Hosea Dutschke den overordnede ledelsesopgave over for områdecheferne.
Hillerøds forsynings-direktør afskediget
Hillerød Forsynings bestyrelse har afskediget den administrerende direktør Søren Støvring. Det sker med henvisning til manglende politisk opbakning til forsyningens daglige ledelse. Søren Støvring er 60 år og har været administrerende direktør siden februar 2015. Han blev ansat ved Hillerød Forsyning i februar 2014 og kom da fra en stilling som administrerende direktør ved Ærø Elforsyning. Han har tidligere haft chefstillinger ved bl.a. Syd Energi og Telia Networks. Mens bestyrelsen er i gang med at finde en ny administrerende direktør, har Søren Støvring indvilget i at hjælpe organisationen i overgangsperioden.
/// Runde år
70
Svend Ørgaard (S), pensionist og medlem af Holstebro Byråd siden 2018, fylder 70 år den 13. december. Han er i byrådet medlem af økonomiudvalget, af kultur- og fritidsudvalget og af børne- og familieudvalget. Svend Ørgaard er læreruddannet fra Marselis Seminarium 1975 og har HD i organisation fra Handelshøjskolen i Herning. Han blev i 2000 direktør for Holstebro Handelsskole, som i 2010 blev fusioneret med Holstebro Tekniske Skole til Uddannelsescenter Holstebro, hvor han var direktør frem til sin pensionering i 2015.
Christian Haubuf (S), pensionist og medlem af Syddjurs Byråd siden 2014, fylder 70 år den 8. december. Han er i byrådet medlem af social-, sundheds- og ældreudvalget og formand for børne- og ungeudvalget (tvangsfjernelser). Christian Haubuf har i øvrigt i 12 år været formand for den socialdemokratiske partiforening for Ebeltoft og Omegn. Han gik på pension i 2017 og var forud i 33 år leder af den integrererede institution Margrethebørnehaven, og han var i en årrække medlem af bestyrelsen for pædagogernes organisation BUPL.
Jacob Peter Loessi (løsgænger), pensionist og medlem af Egedal Byråd siden 1. januar 2018, fylder 70 år den 12. december. Jacob Peter Loessi gik ind i politik, da han blev pensionist ved starten af 2016 og blev i november 2017 indvalgt i Egedal Byråd på den radikale liste. Han brød med de radikale i oktober 2018 og har siden da været løsgænger. Han er medlem af skoleudvalget, af teknik- og miljøudvalget samt af bestyrelsen for Egedal Fjernvarme. Jacob Peter Loessi er læreruddannet fra Skaarup Seminarium og var fra 2006 og indtil sin pensionering leder af Distriktsskolen Ganløse.
60
Ole Byskov (S), teamleder og medlem af Lemvig kommunalbestyrelse siden 2010, fylder 60 år den 10. december. Han er medlem af teknik- og miljøudvalget, næstformand i Lemvig Vand A/S samt i bestyrelsen for Lemvig Biogas og klimacentret Klimatorium. Desuden er han udpeget til bestyrelsen for det fælleskommunale affaldsselskab Nomi4s. Ole Byskov arbejder som teamleder ved maskinfabrikken Egholm i Lemvig, hvor han har været ansat i 13 år.
50
Helle Blak (SF), socialpædagog og medlem af Slagelse Byråd siden 2006, fylder 50 år den 10. december. Hun blev i 2005 indvalgt i byrådet på Liste A, men brød i 2015 med Socialdemokraterne og tilsluttede sig senere samme år SF. Helle Blak er formand for børne- og ungeudvalget, medlem af social- og beskæftigelsesudvalget, af udvalget vedrørende indsatsen mod parallelsamfund og af uddannelsesrådet. Hun er uddannet pædagog, har en diplomuddannelse i ledelse og er i gang med en uddannelse i arabisk sprog og kultur ved Københavns Universitet. Efter 26 års kommunal ansættelse flyttede Helle Blak sidste år til Korsør, hvor hun er socialpædagog på et privat opholdssted.
Anita Støve (DF), kørelærer og medlem af Holstebro Byråd siden 1. januar 2018, fylder 50 år den 16. december. Hun er i byrådet medlem af social- og sundhedsudvalget og af børne- og familieudvalget. Til daglig arbejder Anita Støve som kørelærer.
40
Tanja Kromann Clausen (S), uddannelseskoordinator og medlem af Faaborg-Midtfyn Kommunalbestyrelse, fylder 40 år den 4. december. Hun har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 2018 og er næstformand i teknik- og miljøudvalget, desuden medlem af arbejdsmarkedsudvalget og af bestyrelsen for det fælleskommunale affaldsselskab Klintholm I/S. Tanja Kromann Clausen er også formand for Gislev Hallen. Hun er uddannet lærer fra Skårup Seminarium og har siden 2013 været uddannelseskoordinator ved Nyborg Ungdomsskole.
Ninna Hedeager Olsen (EL), borgmester og medlem af Københavns Borgerrepræsentation siden 2014, fylder 40 år den 4. december. Hun har været teknik- og miljøborgmester siden 1. januar 2018 og er dermed formand for teknik- og miljøudvalget. Hun er desuden bl.a. bestyrelsesformand i Centralkommunernes Transmissionsselskab, formand for Det grønne Råd samt bestyrelsesmedlem i Hovedstadens Beredskab. Ninna Hedeager Olsen er kandidat i arbejdsmiljø fra Roskilde Universitetscenter, og hun havde siden 2014 været adjunkt/lektor ved Professionshøjskolen Metropol, da hun overtog borgmesterposten.
Steen Wrist Ørts (S), sekretariatsleder og medlem af Fredericia Byråd siden 2014, fylder 40 år den 9. december. Valget i 2013 var hans første opstilling til byrådet, og her er hans formand for by- og planudvalget og politisk ordfører for den socialdemokratiske gruppe. Han er desuden næstformand i Skærbæk Fiskerihavn og medlem af bestyrelsen for byudviklingsselskabet ”Kanalbyen i Fredericia P/S” – et samarbejde mellem kommunen og Realdania By & Byg. Steen Wrist Ørts er tidligere fisker og lastbilchauffør, og han har siden 2008 været ansat i fagforbundet 3F, hvor han er sekretariatsleder for organisering og tillidsvalgte.
Carina Kristensen Berth (DF), ergoterapeut og medlem af Vallensbæk Kommunalbestyrelse siden 2014, fylder 40 år den 4. december. Hun er medlem af social- og sundhedsudvalget. Carina Kristensen Berth er uddannet ergoterapeut, og efter 12 års ansættelse ved Greve Kommune skiftede hun 1. december til Odsherred Kommune, hvor hun er børneergoterapeut. Hun er gift med partifællen Kenneth Kristensen Berth, der også er medlem af Vallensbæk Kommunalbestyrelse, og som indtil sommeren 2019 var medlem af Folketinget. •
YDERLIGERE MATERIALE
-
PDF
DK-21-side-48-51.pdf