Netværk
tekst Erik Malling-Jensen
/// Jobskifte
Anya Krogh Manghezi, 51 år og hidtil vicedirektør i Socialstyrelsen, rykkede 1. april til Høje-Taastrup Kommune, hvor hun er blevet direktør for borger- og arbejdsmarkedscentret, social- og handicapcentret samt sundheds- og omsorgscentret.
Hvad motiverede dig til at søge denne stilling?
– Jeg søgte den, fordi Høje-Taastrup er anerkendt for at være en meget visionær kommune, som samtidig har styr på driften. For mig er det utrolig meningsfuldt og spændende at få mulighed for at arbejde med velfærdsløsninger tæt på borgerne i en udviklingsorienteret kommune. De kommuner, der lige nu for alvor går fremsynet til den komplekse udfordring med at få velfærd, ressourcer og borgernes forventninger til at mødes, er virkelig dynamiske og spændende organisationer. Jeg vil meget gerne være med til at bidrage i den udvikling.
Hvad tager du med dig fra dit gamle job?
– Jeg kommer fra Socialstyrelsen, hvis mission er, at ”lave viden til gavn”. Socialstyrelsen har en enorm beholdning af viden – ikke kun på socialområdet, men også i forhold til tværgående indsatser, organisatoriske modeller og styringsmæssige greb. Den viden ser jeg frem til at tage med mig til min nye stilling. Og så tager jeg et meget solidt netværk med mig på tværs af sektorer – sundhed, beskæftigelse og det sociale.
Hvad glæder du dig til i dit nye job?
– Jeg glæder mig meget til at bruge mine erfaringer og mine kompetencer til at gøre en forskel, der hvor velfærdsløsningerne møder borgerne. Jeg ser frem til at være med til at omsætte de spændende politiske visioner og udviklingsønsker til konkrete forandringer for borgerne i kommunen.
Anya Krogh Manghezi, 51 år, er cand.scient.soc. og har en bachelor i historie. I 2001 blev hun fuldmægtig i Socialministeriet. I 2003 kom hun til Danida som rådgiver med udstationering i Mozambique og skiftede i 2006 til Unicef som udsendt til samme land. Hun vendte i 2007 tilbage til Danmark som fuldmægtig i Velfærdsministeriet, og året efter blev hun specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen. Herfra rykkede hun til Region Hovedstaden som vicedirektør i Den Sociale Virksomhed (DSV). Siden 2018 har hun været vicedirektør i Socialstyrelsen.
Mariagerfjords kommunaldirektør til Skanderborg
Efter knap fire år i spidsen for Mariagerfjord Kommunes administration rykker Lars Clement tilbage til Skanderborg Kommunes direktion, hvor han overtager kommunaldirektør-stillingen efter Lisbeth Binderup, der skifter til rådgiver inden for ledelse og rekruttering i konsulenthuset Genitor, når hendes åremålsansættelse udløber den 30. april.
Lars Clement er 46 år og cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. I studietiden var han studentermedarbejder i først Hammel Kommunes socialforvaltning, senere i borgmesterens afdeling i Aarhus Kommune. Han afsluttede sin uddannelse i 2003 og var tidligere samme år blevet ansat som konsulent i Aarhus Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning. Efter halvandet år her vendte han tilbage til borgmesterens afdeling som konsulent i ledelsessekretariatet. Herfra rykkede Lars Clement i 2005 til Hadsten Kommune som specialkonsulent, og da Hadsten i 2007 indgik i dannelsen af den nye Favrskov Kommune, blev han chef for den nye kommunes borgmestersekretariat. I august 2010 blev han konstitueret teknik- og kulturdirektør og et halvt år senere fast ansat i stillingen. I juni 2015 skiftede han til sin første ansættelse i Skanderborg Kommunes direktion – som direktør for børn, unge og miljø. Og i august 2016 kom han til Mariagerfjord som kommunaldirektør. Lars Clement tiltræder 1. maj som kommunaldirektør i Skanderborg, valgt blandt 14 kandidater. Han bor i Risskov.
Høje-Taastrup henter direktør i Socialstyrelsen
Anya Krogh Manghezi, forud vicedirektør i Socialstyrelsen, rykkede 1. april til Høje-Taastrup Kommune, hvor hun er blevet direktør for borger- og arbejdsmarkedscentret, social- og handicapcentret samt sundheds- og omsorgscentret. Hun afløser Charlotte Markussen, der er konstitueret direktør for området, og som fortsætter som direktør for børn- og ungeområdet.
Ny koncerndirektør i Silkeborg
Silkeborg Kommune har ansat Lauge Clemmensen, direktør for teknik og stabe i Billund Kommune, som ny koncerndirektør efter Jann Hansen, der gik på pension ved udgangen af februar. Jann Hansen havde i næsten tre årtier haft lederstillinger ved Silkeborg Kommune, bl.a. ordførende direktør, For Lauge Clemmensen er det en tilbagevenden til en tidligere arbejdsgiver, idet han før har været ansat i Silkeborg i næsten 10 år, og han bor i øvrigt i Silkeborg.
Lauge Clemmensen er 40 år og cand.scient.adm. fra Aalborg Universitet i 2006 og har en master i offentlig ledelse (MPG) fra Syddansk Universitet 2014. Han blev i 2004 ansat som udviklingskonsulent i Silkeborg Kommunes social- og beskæftigelsesafdeling, men skiftede i 2010 til stabsleder i job- og borgerserviceafdelingen. I november 2014 rykkede han til Aarhus Kommunes teknik- og miljøforvaltning som sekretariatschef i Center for Miljø og Energi. Det var herfra, han i maj 2018 kom til Billund Kommune som direktør. Lauge Clemmensen tiltræder 1. maj som direktør i Silkeborg Kommune, hvor han får direktøransvar for sundheds- og omsorgsafdelingen, for socialafdelingen og for teknik- og miljøafdelingen. Han bliver samtidig sekretær for de tilsvarende byrådsudvalg.
Gribskov får ny velfærdsdirektør
Per Ullerichs, tidligere kommunaldirektør i Rødovre og Dragør, overtager stillingen som velfærdsdirektør i Gribskov Kommune efter Mikkel Damsgaards, der fratrådte i februar.
Per Ullerichs er 59 år og cand.polit. fra Københavns Universitet 1987. Han var inden sin eksamen studentermedarbejder i KL, og efter sin soldatertid blev han fast ansat i KL’s kontor for økonomi og planlægning, i 1992 vicekontorchef i direktionssekretariatet. I 1994 rykkede han til Køge Kommune som sekretariatschef og stedfortræder for kommunaldirektøren og blev senere vicekommunaldirektør, idet hans område blev udvidet med regnskab, it og organisation. I 2000 blev han kommunaldirektør i Dragør, og i 2008 skiftede han til kommunaldirektør-stillingen i Rødovre. I februar 2017 blev Per Ullerichs partner i uddannelsesvirksomheden IT Executive Partners og har samtidig tilknytning til strategi- og kommunikationsbureauet NXT. Han tiltræder 1. maj som velfærdsdirektør i Gribskov Kommune.
Ny social- og sundhedsdirektør i Favrskov
Favrskov Kommune har ansat Ulrik Johansen, hidtil socialchef i Viborg Kommune, som ny social- og sundhedsdirektør efter Kate Bøgh, der gik på pension ved udgangen af februar måned.
Ulrik Johansen er 45 år og cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet 2003, derefter fuldmægtig på økonomisk kontor i Storstrøms Amt og året efter leder af budgetfunktionen samme sted. I 2005 rykkede han til KL som konsulent i kontoret for økonomiske analyser og erhverv, og i 2010 blev han konsulent i KL’s Konsulentvirksomhed (KLK). Herfra kom han i 2013 til Vejle Kommune som digitaliserings- og analysechef og blev året efter stabschef i samme kommunes velfærdsforvaltning. Og i august 2017 blev han Viborg Kommunes socialchef. Det var herfra, at Uffe Johansen 1. marts tiltrådte som social- og sundhedsdirektør i Favrskov Kommune.
Ny skole- og dagtilbudschef i Egedal
Efter at have været konstitueret i stillingen siden oktober er Lone Kvist blevet fastansat som centerchef for skole- og dagtilbud i Egedal kommune, med virkning fra 1. april. Hun har overtaget stillingen efter Søren Trier Høisgaard, der som tidligere omtalt er blevet kommunens velfærdsdirektør.
Lone Kvist er cand.pæd. i pædagogisk psykologi fra Aarhus Universitet 2010, er pædagoguddannet ved Gladsaxe Seminariet, har diplomuddannelse i ledelse og er i gang med en master i offentlig ledelse ved CBS. Hun har praktisk erfaring fra børneinstitutioner og familiepleje i Ishøj, Herlev og Skive kommuner og var i 2002-2006 børnehaveklasseleder på Blågårdsskolen i København, derefter rådgiver ved organisationen Børns Vilkår. I 2007 blev Lone Kvist konsulent ved Pædagogisk Vikarbureau og i 2009-2011 arbejdede hun i Basel-området (Schweiz). Hun kom herfra til skoleområdet i Hillerød Kommune som pædagogisk konsulent, projektleder og senest faglig leder, indtil hun i februar 2018 rykkede til Egedal Kommune som souschef i Center for Skole og Dagtilbud. I oktober sidste år blev hun konstitueret centerchef og 1. april fastansat i stillingen.
Sundhedsdatastyrelsen henter vicedirektør på Frederiksberg
Vibeke van der Sprong, hidtil chef for Frederiksberg Kommunes It og Digitalisering, er rykket til Sundhedsdatastyrelsen som vicedirektør. Hun efterfølger her Flemming Christiansen, der ved udgangen af januar skiftede til en stilling som director i Security & Technology hos konsulentfirmaet PwC.
Vibeke van der Sprong er 52 år og cand.scient.pol. med speciale i anvendt datalogi fra Københavns Universitet. Efter sin eksamen i 1995 blev hun AC-fuldmægtig med it som område i Gladsaxe Kommunes byrådssekretariat og to år senere konsulent i KL’s Konsulentvirksomhed. Herfra kom hun i 2004 til Solrød Kommune som sekretariatschef – et par år senere udvidet med it-området. I januar 2012 blev Vibeke van der Sprong projektchef hos konsulentfirmaet Devoteam, og i april det følgende år skiftede hun til Frederiksberg Kommune som chef for It og Digitalisering. Det var fra denne stilling, at hun 1. april tiltrådte som vicedirektør i Sundhedsdatastyrelsen.
Ny sekretariatschef i Favrskov
Lars Budolfsen, leder i Deloitte Consulting, er blandt 51 ansøgere valgt til jobbet som ny sekretariatschef i Favrskov Kommunes forvaltning for børn og kultur. Han har overtaget stolen efter Anders Blæsbjerg Baun, der som tidligere omtalt er blevet chef for borgerservice og sekretariat i samme kommunes forvaltning for Job og Økonomi.
Den 39-årige Lars Budolfsen er cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet i 2007, og han var under studierne ansat i Udenrigsministeriet og hos Rambøll Management. Efter sin eksamen blev Lars Budolfsen ansat i Københavns Kommunes økonomiforvaltning, hvor han var chefkonsulent, da han i oktober 2016 rykkede til Deloitte Consulting som manager og her har stået i spidsen for en række analyse- og udviklingsopgaver for kommuner, især på børne- og ungeområdet. Han tiltrådte 1. april som sekretariatschef i Børn og Kultur i Favrskov Kommune. Lars Budolfsen bor i Risskov.
/// Runde år
70
Peter Bring-Larsen (Guldborgsundlisten), pensionist og kommunalpolitiker, fylder 70 år den 15. april. Han var 2002-2006 Venstre-medlem af Stubbekøbing Byråd, og ved strukturreformen indgik Stubbekøbing i dannelsen af Guldborgsund Kommune, hvor Peter Bring-Larsen har været medlem (valgt på Guldborgsundlisten) siden 2014. Han er her formand for teknik, miljø- og ejendomsudvalget og i bestyrelsen for Guldborgsund Varme, under Guldborgsund Forsyning. Han er uddannet driftsleder og var indtil udgangen af 2019 frøavlskonsulent i DLF Seeds og selvstændig landmand.
60
Søren Kusk (S), lærer og medlem af Aalborg Byråd siden 2018, fylder 60 år den 6. april. Han er i byrådet blandt andet medlem af familie- og socialudvalget, af skoleudvalget og af kulturskolerådet. Søren Kusk er tidligere professionel fodboldspiller i AaB og efterfølgende i en årrække fodboldtræner i flere nordjyske klubber samt SønderjyskE. Søren Kusk er læreruddannet fra Aalborg Seminarium 1984 og har senest i 2½ år været trivselslærer på Nr. Uttrup Skole i Aalborg, forud lærer på Sofiendalskolen i samme by.
Troels Skovmose (V), værkfører og medlem af Lemvig Kommunalbestyrelse siden 2010, fylder 60 år den 15. april. Han er medlem af teknik- og miljøudvalget og af social- og sundhedsudvalget. Troels Skovmose er smeduddannet og har siden 2012 været værkfører ved Vestforsyning i Holstebro. Har tidligere haft eget VVS-firma.
Lone Loklindt (Rad.), rådmand og medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse 2010-2011 og igen siden 1. januar 2018, fylder 60 år den 16. april. Hun er cand.merc.int. og har master-uddannelse i offentlig ledelse (MBA), begge dele fra CBS. Hun var bæredygtighedschef i rådgivningsvirksomheden Electia, da hun i 2010 blev medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse og blev formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget/rådmand. Da hun i september 2011 indvalgtes i Folketinget, udtrådte hun af kommunalbestyrelsen. Og hun var efterfølgende bl.a. medlem af Folketingets præsidium 2014-2015. Med tabet af pladsen i Folketinget ved valget i 2015 gik Lone Loklindt igen ind i kommunalpolitik og har været medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse siden 1. januar 2018 og er igen rådmand, nu som formand for kultur- og fritidsudvalget. Hun er desuden næstformand for FGU Hovedstaden og i bestyrelserne for Danva, Hovedstadens Beredskab og Frederiksberg Forsyningsselskab samt i Radikale Venstres hovedbestyrelse. En planlagt reception i Paradehuset i Haveselskabets Have er på grund af situationen med Coronavirus udskudt til den 15. april næste år.
50
Per Jespersen (S), sekretariatsleder i 3F og medlem af Nyborg byråd siden 2010, fylder 50 år den 7. april. Han er formand for teknik- og miljøudvalget. Per Jespersen er uddannet automekaniker og har i mange år vært aktiv i 3F. Per Jespersen har det seneste halvandet år været sekretariatsleder i forbundshuset i København, hvor hans område er ungdom, regioner og organisation (URO). Han var forud i tre år formand for 3F Østfyn og tidligere faglig sekretær. Da han dagligt pendler mellem København og Nyborg har han begrænset sine tunge poster i byrådet til en enkelt formandsplads i stående udvalg.
Anette Sandgreen (S), sosu-assistent og medlem af Vallensbæk Kommunalbestyrelse siden 2018, fylder 50 år den 22. april. Hun er medlem af social- og sundhedsudvalget, aktivitetsudvalget, handicaprådet og i bestyrelsen for ældreboligkomplekset Rønnebækhus. Anette Sandgreen er uddannet social- og sundhedsassistent og har i 12 år arbejdet i en skærmet demensenhed i nabokommunen Albertslund, forud i 15 år i Vallensbæk Kommunes hjemmepleje.
40
Thomas Medom (SF), rådmand og medlem af Aarhus Byråd siden 2010, fylder 40 år den 21. april.
Inden byrådskarrierens start var han aktiv i Socialistisk Folkepartis Ungdom, hvor han var landsformand 2004-2005, og han var i 2006-2012 medlem af SF’s hovedbestyrelse. Allerede i sin første byrådsperiode var han politisk ordfører og formand for børn- og unge-udvalget. Rådmandskarrieren havde han premiere på i august 2012, da han fungerede som rådmand for sundhed og omsorg i stedet for en trafikskadet byrådskollega. Fra begyndelsen af den følgende byrådsperiode i 2014 overtog han hvervet som rådmand for sociale forhold og beskæftigelse, og siden 2018 har han været rådmand for børn og unge. Thomas Medom har også været opstillet til Folketinget og var kortvarigt i oktober 2013 indkaldt som stedfortræder. Og indtil 2018 var han i øvrigt i en årrække medlem af KL’s løn- og personaleudvalg. Thomas Medom er læreruddannet fra Aarhus Lærerseminarium 2007 og blev i 2013 cand.mag. i pædagogisk sociologi fra Aarhus Universitet. Han har undervist på to århusianske folkeskoler, Tovhøjskolen i Gellerup og Rosenvangskolen i Viby, tilsammen 2007-2014.
30
Michael Perch (S), lærer og medlem af Næstved Byråd siden 2014, fylder 30 år den 6. april. Han er formand for omsorgs- og forebyggelsesudvalget og næstformand i børne- og skoleudvalget, desuden formand for Videncenter for Specialpædagogik (VISP), næstformand i handicaprådet samt i bestyrelsen for synscentralen og medlem af Næstved Frivillighedsråd. Michael Perch er læreruddannet ved Vordingborg Seminarium 2013, derefter ansat ved Søndre Skole i Køge og siden 2018 lærer ved den lokale Holmegaardskolen, hvor han i øvrigt selv har været elev. Han har tidligere været aktiv i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom: Formand for Næstved-afdelingen og medlem af landsforeningens hovedbestyrelse.
Jesper Smaling (S), bankrådgiver og medlem af Sønderborg Byråd siden 2014, fylder 30 år den 8. april. Han er i byrådet medlem af økonomiudvalget, næstformand i børne- og uddannelsesudvalget i bestyrelsen for Sønderborg Statsskole og formand for FGU Sønderjylland, desuden medlem af beredskabskommissionen og af uddannelsesstrategisk råd. Han er tidligere formand for DSU i Sønderborg. Jesper Smaling er uddannet finansøkonom fra Erhvervsakademi Sydvest. Han arbejder som bankrådgiver hos Nykredit og er også selvstændig erhvervsdrivende.
/// Dødsfald
Furesø Kommunes økonomichef Charlotte Freil er død på Rigshospitalet i en alder af kun 53 år, efter godt 13 års ansættelse. Charlotte Freil blev cand.polit. fra Københavns Universitet i 1994 og havde en master i offentlig ledelse fra CBS. Hun indledte sin erhvervskarriere med tre års ansættelse som fuldmægtig i Forsvarsministeriet og rykkede i 1997 til en fuldmægtigstilling ved Frederiksberg Kommune. I efteråret 2003 blev Charlotte Freil økonomikonsulent i Farum Kommune, hvor hun to år senere blev budgetchef. I januar 2007, da Farum indgik i dannelsen af Furesø Kommune, blev stillingen udvidet til budget- og analysechef.
”Hun har om nogen været drivkraft i den udvikling, der gør, at vi i dag står med en veldrevet kommune på trods af de svære betingelser fra starten. Charlotte blev økonomi- og regnskabschef i 2019 og er i Furesøs organisation kendt som en særligt dygtig leder. Hun var en holdspiller, der fik det bedste frem i sine medarbejdere. Hun bandt hele kommunen sammen på budgetområdet og sikrede en bundsolid økonomistyring”, skriver borgmester Ole Bondo Christensen og kommunaldirektør Steen Vinderslev i mindeord om afdøde.
/// Kalender
21. april
Idræt og velfærd
Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark afholder årsmøde og ekstraordinær generalforsamling i Ceres Arena i Aarhus den 21. april 2020. Tilmelding senest den 14. april på ch@sekr.dk. Læs mere om arrangementet på www.iffd.dk/aarsmode-idraet-og-velfaerd.