
El-bilen er et hit for sygeplejersker
tekst Tom Ekeroth
Den er lydløs. Den er hurtig i optrækket. Du sidder godt i den. Den lader op på tyve minutter.
Sygeplejerskerne Anne Krogh og Sarah Buxbom Lauritzen, Hjemmepleje Vest i Svendborg Kommune har gode erfaringer med den elbil, som de og deres kolleger har kørt rundt i det sidste halve års tid. Hjemmepleje Vest dækker den vestlige del af Svendborg samt Tåsinge og den gamle Egebjerg Kommune.
–Det er en fin bil at komme rundt i, når vi skal besøge borgerne. Den er nem at komme ud og ind i, samtidig med at det er let at indstille sædet. Så er det også dejligt, at den er lydløs. Det skal man lige vænne sig til, siger Anne Krogh.
At den kan lade op i en frokostpause eller når sygeplejerskerne er inde på kontoret nævner Sarah Buxbom Lauritzen som en anden fordel:
–Det er fint, at du lynhurtigt kan sætte den i opladerstationen herude. Så er den klar til næste tur. Samtidig sparer vi også tid i forhold til når vi skal ind og tanke i en de af andre biler, som vi kører rundt i, siger hun.
–Ja, der er mange, der gerne vil køre i bilen, fordi den er nem at køre. Og samtidig er den let at manøvrere rundt med i byen, siger Anne Krogh.
Områdeleder Lisbet Dahl er også tilfreds med at Hjemmepleje Vest sagde ja til at være forsøgsområde for el-bilen.
–Vi var måske lidt betænkelige i starten, fordi vi havde hørt, at bilen ikke kunne køre langt nok på en opladning. Den kan kører 280 km, men det når vi aldrig, fordi kollegerne er gode til at sætte den til opladning, når de er inde på kontoret, siger Lisbet Dahl.
Udover el-bilen har hjemmepleje Vest 17 hybridbiler, som sygeplejerskerne bruger i dagligdagen. Men på sigt kan Lisbet Dahl godt forestille sig, at nogle af hybridbilerne kan erstattes af el-biler:
–Økonomien spiller klart en rolle. Men vores erfaringer er så positive, at jeg ikke vil være betænkelig ved at lease el-biler i fremtiden, siger hun.
Svendborg Kommune råder over fire el-biler. De tre øvrige står til rådighed for alle medarbejdere, når de skal til møder. tek@kl.dk