Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
14.01.2022 kl. 09.00

Ansat lækkede følsomme oplysninger: Nu har hun endegyldigt tabt sagen

Ansat i Frederiksberg Kommunes rehabiliteringsteam brød tavshedspligten, da hun gav oplysninger om borgere videre til pressen. Det koster hende dagbøder.

Torsdag er der faldet dom i en sag, der kan få stor principiel betydning for offentligt ansattes tavshedspligt og grænserne for denne.

Sagens hovedperson er Bitten Vivi Jensen, der som daværende ansat i rehabiliteteringsteamet i Frederiksberg Kommune brød tavshedspligten, da hun gav en pose med oplysninger om 89 borgere til en journalist på Dagbladet Information. Dermed overtrådte hun tavshedspligten, har Retten på Frederiksberg, Østre Landsret og nu også Højesteret fastslået.

Straffen lyder på 10 dagbøder på hver 500 kroner.

Det var utilfredshed med en række afgørelser, der fik Bitten Vivi Jensen til at gå til pressen. Som offentligt ansat har man ret til at ytre sig, hvilket Højesteret anerkender, men retten vægter det samtidig mod hensynet til den tillid, der må være mellem borgere og forvaltning. Den led skade, vurderer retten.

LÆS OGSÅ Rod med kontanter fører til tre fratrædelser og en tjenestemandssag

”På den baggrund finder Højesteret, at Bitten Vivi Jensens ønske om at få afdækket Frederiksberg Kommunes sagsbehandling på rehabiliteringsområdet ikke berettigede til den krænkelse, som hendes videregivelse af særdeles følsomme personoplysninger om 89 borgere til journalisten indebar”, hedder det i dommen.

Bitten Vivi Jensen siger til TV 2 Lorry, at nederlaget var forventet, og hun er ked af det på vegne af de borgere, hun prøver at hjælpe.

– Det er en sorgens dag for de sårbare og udstødte, og det er en sorgens dag for de offentligt ansatte. Dommen viser, at de offentligt ansatte ikke kan sige noget som helst, for så får de kærligheden at føle og bliver fyret, siger hun.

Bitten Vivi Jensen stillede op til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg i november, men hendes liste, der bar hendes navn, var med 374 stemmer milevidt fra at komme ind. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Ingen tilsynssag mod Greves borgmester

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ansat lækkede følsomme oplysninger: Nu har hun endegyldigt tabt sagen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger