Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
14.01.2022 kl. 12.17

Styrelse skifter strategi: Nu skal skoler ikke corona-lukkes

Situationen har ændret sig, så derfor er der ingen grund til at lukke skoler ned, siger direktøren for Styrelsen for Patientstikkerhed.

Der skal mere til end coronasmitte for at lukke skoler og sende alle eleverne hjem for at dæmpe smitten. Det har kommunerne kunnet mærke siden nytår, for de har ikke fået et eneste påbud fra sundhedsmyndighederne om at lukke en folkeskole ned.

Det skyldes, at styrelsen nu har skiftet strategi, skriver Folkeskolen.

Ifølge direktør for Styrelsen for Patientstikkerhed Anette Lykke Petri skyldes det, at vi nu står et andet sted end for et år siden.

– Mange elever på skolerne er vaccinerede, de testes jævnligt, og så ser vi, at Omikron-varianten giver mildere symptomer hos langt de fleste. Vi skal altid anvende det mindst indgribende og mest skånsomme middel, og vi har et hensyn at tage i forhold til børnenes trivsel og undervisning, skriver hun i et skriftligt svar til Folkeskolen.

LÆS OGSÅ Nu kan du afbryde selvisolation tidligere: Det lover godt for arbejdspladserne

Styrelsen kan stadig med epidemiloven i hånden beordre klasser hjemsendt eller hele skolen lukket, men det vil kun helt undtagelsesvist ske fremover, forklarer Anette Lykke Petri.

Emneord
COVID19, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Styrelse skifter strategi: Nu skal skoler ikke corona-lukkes Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger