Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
14.01.2022 kl. 11.30

Aarhus indfører CO2-afgift

Socialdemokratiet bakker op om SF-forslag, som nu bliver virkelighed. Fremover vil økonomi og klima blive sidestillet, når kommunen køber ind.

Aarhus Kommune vil nu indføre en intern CO2-afgift, der skal gøre det lettere for kommunens indkøbere at træffe de bæredygtige valg. Den vil eksempelvis være med til at vise, hvilke varer, der belaster klimaet mindst – eller hvilken rejse, der er grønnest.

I december foreslog SF at indføre afgiften, og det har borgmester Jacob Bundsgaard (S) og dermed Socialdemokratiet nu valgt at bakke op om. Borgmesteren vil snarest præsentere et forslag til byrådet.

Det ser SF’s politiske ordfører i Aarhus Byråd Liv Gro Jensen frem til.

– Ååååårh hvor er jeg glad. Der vil løbende ske en indfasning af CO2-afgiften på de forskellige kommunale indkøb. Samtidigt vil indtægten fra afgiften kunne overføres i vores generelle klimaindsats i Aarhus. Så det er ikke blot en tilskyndelse til et mere klimavenligt indkøb i Aarhus Kommune, men også en økonomisk løftestang til endnu mere klimahandling, skriver hun i et opslag på Facebook.

LÆS OGSÅ KL uddeler klimapris ved Kommunalpolitisk Topmøde

Det er endnu uvist, hvilken pris, Aarhus Kommune vil sætte på et ton CO2, men SF opererer i sit forslag med en pris på 850 kroner, der løbende frem mod 2030 skal hæves, så den ender på 1.500 kroner pr. ton CO2. mdbr@kl.dk

Emneord
Klima

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus indfører CO2-afgift Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger