Knud Vincents er Venstres borgmesterkandidat. Foto: Slagelse Kommune
Knud Vincents er Venstres borgmesterkandidat. Foto: Slagelse Kommune
06.09.2021 kl. 13.08

Nyt valgforbund peger på to borgmesterkandidater og vil spænde ben for S

Et flertal af borgerlige stemmer skal også sikre en borgerlige borgmester, lyder det fra fire partier i Slagelse, som er gået sammen i valgforbund. Partierne er dog ikke helt enige om en borgmesterkandidat.

Det var en noget utraditionel aftale, der blev indgået mellem Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (S) og byrådsmedlem Villum Christensen (LA) ved det foregående valg, da de to blev enige om at dele borgmesterposten ligeligt i valgperioden. Det skete som bekendt aldrig, og John Dyrby Paulsen har beholdt kæden om halsen, men nu vil fire partier sikre, at et flertal af borgerlige stemmer i kommunen også udmønter sig i en borgerlig borgmester.

Derfor er Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige gået sammen i et valgforbund. Det skriver sn.dk.

– Det er før sket, at der har været flertal af borgerlige stemmer, men alligevel er borgmesterposten gået til Socialdemokraterne. Det skal det her valgforbund være med til at hindre, siger Venstres borgmesterkandidat Knud Vincents til det lokale medie.

De fire partier er dog ikke helt enige om, hvem de peger på som borgmester. Liberal Alliances spidskandidat ved det kommende valg, Marcus Danielsson, peger nemlig ikke på Knud Vincents – han foretrækker i stedet Konservatives Jane Dahl. Derudover holder de fire partier stadig dørene åbne for andre partier, der måtte have lyst til at slutte sig til valgforbundet. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Ingen valgplakater i træerne til kommunalvalget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nyt valgforbund peger på to borgmesterkandidater og vil spænde ben for S Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger