Foto: Nyborg Kommune
Foto: Nyborg Kommune
06.09.2021 kl. 08.00

Borgmester siger fra over for viceborgmester: Angreb på medarbejdere er ikke i orden

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) mener, at viceborgmester Carsten Kudsk (Lokal) går over stregen i debatten. Carsten Kudsk fastholder sin kritik.

Både vicekommunaldirektøren og pressechefen får det glatte lag af viceborgmester og formand for ældreudvalget i Nyborg, Carsten Kudsk (Vi Lokale Demokrater).

I en video på Facebook omtaler han vicekommunaldirektør Søren Møllegård som en bulldog, mens han spørger, om kommunens pressechef Lone Mørup mon er faldet i søvn hen over sin Tour de France-cykel.

Udtalelserne kommer i kølvandet på, at en medarbejder fra den kommunale hjemmepleje på et valgmøde i juni medbragte kørelister som dokumentation for, hvor presset hjemmeplejen er. Det førte til, at hun blev indkaldt til en tjenstlig samtale, fordi der var tale om videebringelse af personfølsomme oplysninger. Carsten Kudsk mener, at pressechefen burde havde advaret om den negative medieomtale, den samtale kunne føre til.

– Man forstår simpelthen ikke, at medarbejderne bliver bange for at udtale nogen som helst ting. Det er ikke for klogt, siger han i videoen, hvor han samtidig slår fast, at han ville have lyttet til medarbejderen, hvis han var borgmester.

LÆS OGSÅ Dele af sigtelse mod byrådsmedlem frafaldet: Snart bliver han tiltalt for resten

Borgmester Kenneth Muhs (V) tager stærkt afstand fra Carsten Kudsks udtalelser, og siger til Fyens Stiftstidende, at han nu kan se frem til at blive kaldt til kammeratlig samtale.

– Sådan skal vores medarbejdere ikke omtales. Det er ikke i orden, siger han til avisen.

Og det har et samlet byråd sådan set også tidligere vedtaget, at det ikke er. I et kodeks for byrådsarbejdet hedder det blandt andet, at kommunens medarbejdere skal omtales ”ordentligt og respektfuldt” i offentligheden.

Men det giver Carsten Kudsk ikke meget for. I et Facebook-opslag skriver han, at han selv er blevet udsat for en adfærd, der også bryder med kodekset uden at det fik konsekvenser. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ S i Ishøj er klar til at lukke omdiskuteret tv-kanal
Emneord
Byråd, Forvaltning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester siger fra over for viceborgmester: Angreb på medarbejdere er ikke i orden Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger