Morten Slotved (K). Pressefoto
Morten Slotved (K). Pressefoto
30.09.2021 kl. 12.39

Hørsholm holder Sure Udligningsdag

Det Konservative Folkeparti markerer den 30. september som Sure Udligningsdag. Resten af året ryger kommunens skattefinansierede indtægter nemlig ud af kommunen til udligning.

"De Konservative i Hørsholm er til daglig både pragmatiske og resultatsøgende. Men lige i dag tillader vi os at være lidt sure i betrækket!"

Sådan lyder det i en Facebook-kampagne på borgmesteren i Hørsholm, Morten Slotveds (K), profil på det sociale medie. Den 30. september markerer Konservative i Hørsholm nemlig som "Sure Udligningsdag", da Hørsholm skattefinansierede indtægter fra denne dag og resten af året ryger ud af kommunen til udligning. 

– Vi synes selvfølgelig, det er noget, vi skal gøre borgerne opmærksomme på, så de ved, hvor store beløb der reelt ryger ud af Hørsholm Kommue. Vi er stadig skuffede over, at Socialdemokratiet og Venstre har lavet en pagt omkring udligningsreformer, og jeg synes, det er væsentligt, at borgerne ved, hvor mange penge vi egentlig betaler i udligning, siger Morten Slotved til Danske Kommuner og tilføjer:

– Det er altså et helt kvartal, vi taler om. Resten af året går skattebetalingerne til udligning.

LÆS OGSÅ Kommuner får lov til at hæve og sænke skatten

Ifølge De Konservatives opslag på Facebook, betaler Hørsholm Kommune i år over 530 millioner kroner i udligning. Det svarer til mere end 25 procent af kommunens samlede indtægter i år. Næste år skal Hørholm betale 644 millioner kroner i udligning svarende til mere end 28 procent af kommunens samlede skatteindtæger. 

– Derfor er vi selvfølgelig nødt til at gøre borgerne opmærksomme på, hvorfor Hørsholm ikke bare har mange penge. Ja, vi bor i et område, hvor borgerne tjene over landsgennemsnittet, men det her er, hvad vi bruger en stor del af pengene på. Jeg synes simpelthen ikke, det giver mening, siger Morten Slotved. antj@kl.dk

Emneord
Udligning, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Hørsholm holder Sure Udligningsdag Felter med * skal udfyldes
 
Af: Poul erik andreasen
Brønderslev byråd
Den 30.09.2021 kl. 14:58

Glæd dig

svar på: Hørsholm holder Sure Udligningsdag

I stedet for at være sure, så skulle I glæde jer over, at I er så rige som I er i Hørsholm kommune.

Husk på, at sidste ændring af udligningen kun dækkede en fjerdedel af forskellen til de fattige kommuner.

Brønderslev kommune (35.000 indb) mangler derfor 180 mio kr i at nå op på gennemsnittet.

Den rigtige løsning er at afskaffe kommuneskatten. Opkræv samme procent i alle kommuner og fordel efter behov. Dermed ville vi undgå de nuværende store forskelle i serviceniveau.

Det skete for amterne ved sidste kommunalreform i 2006. Der var godt nok lidt knurren i starten, men siden er det gået meget godt.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger