Arkivfoto
Arkivfoto
23.09.2021 kl. 11.01

Dele af sigtelse mod byrådsmedlem frafaldet: Snart bliver han tiltalt for resten

Ikrafttrædelsen af en straffelovsparagraf redder delvist byrådsmedlem Mogens Rerup (ALT) fra Haderslev.

Anklagemyndigheden rejser ikke sigtelse mod byrådsmedlem i Haderslev Mogens Rerup (ALT) for såkaldt fredskrænkelse af kommunale medarbejdere i Haderslev i perioden fra 1. februar 2009 til 28. december 2016.

Det oplyser Anklagemyndigheden i et brev til Mogens Rerup, som han har offentliggjort på sin Facebook-profil.

Det skyldes, at handlingerne blev foretaget på et tidspunkt, hvor paragraffen i straffeloven om fredskrænkelser af offentligt ansatte, paragraf 119a, endnu ikke var trådt i kraft. Det skete 29. december 2016, og derfor er Mogens Rerups handlinger i perioden forud ikke strafbare.

Til gengæld vil Anklagemyndigheden rejse tiltale for de handlinger, Mogens Rerup har foretaget i perioden siden 28. december 2016.

LÆS OGSÅ Sorø konstituerer kommunaldirektør

Det var Haderslev Kommune, der i februar 2019 skred til politianmeldelse af Mogens Rerup, som ifølge forvaltningen har chikaneret navngivne medarbejdere på jobcentret samt kommunaldirektør Willy Feddersen, erhvervs- og borgerservicedirektør Rune Larsson, juridisk chef Jonas Schultz Thygesen og arbejdsmarkedschef Lise-Lotte Nielsen. Chikanen skal være foregået, mens Mogens Rerup har været bisidder i sociale sager. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dele af sigtelse mod byrådsmedlem frafaldet: Snart bliver han tiltalt for resten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger