Foto: Lars Wallin
Foto: Lars Wallin
23.09.2021 kl. 16.00

Ansatte i ældreplejen skal testes hver uge

For at beskytte de ældre anbefales ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen at blive testet hver uge. Teststrategien skal holde smitten ude af ældreplejen, når vinteren sætter ind.

KL, regeringen og regionerne er klar med en ny aftale om test af medarbejdere på plejehjem og i hjemmeplejen. Aftalen indebærer, at vaccinerede medarbejdere på plejehjem og i hjemmeplejen bliver pcr-testet en gang ugentligt, mens ikke-vaccinerede medarbejdere fortsat opfordres til to ugentlige pcr-test.

Den nye aftale skal beskytte landets svageste og holde smitten ude af ældreområdet.

– Vi skal fortsat passe godt på vores ældre borgere. Det vigtigste værktøj, vi har mod virussen, er vaccinen, og derfor har myndighederne også besluttet, at ældre og sårbare skal tilbydes et tredje stik. Men vi går snart et efterår og en vinter i møde, hvor tidligere erfaringer viser, at risikoen for smitte øges. Derfor har vi nu indgået en aftale med regeringen og regionerne om, at der så vidt muligt også gennemføres test af medarbejdere på plejehjem og i hjemmeplejen, siger KL’s næstformand Martin Damm (V) om den nye aftale, der blev endelig godkendt i dag.

Testningen er et tilbud til medarbejderne med kontakt til sårbare borgere, og testen kan for medarbejdernes vedkomne tages i arbejdstiden. Kommunernes udgifter til den systematiske test af personale på plejehjem og i hjemmeplejen i 2021 kompenseres som hidtil via bloktilskuddet.

LÆS OGSÅ Overvældende tilslutning til vacciner blandt plejehjemspersonale

Alle besøgende til beboere på plejehjem opfordres også til at tage en test inden besøget, uanset om de er vaccineret eller ej. gij@kl.dk

Emneord
COVID19, Ældre, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ansatte i ældreplejen skal testes hver uge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger