Stillbillede af vaccinationssangen. Foto: Albertslund Kommune
Stillbillede af vaccinationssangen. Foto: Albertslund Kommune
21.09.2021 kl. 10.17

Ny sang skal få vaccinationstallet til at stige i Albertslund

Albertslund Musikskole har lavet en vaccinationssang for at få flere borgere i kommunen til at blive færdigvaccineret.

Høje smittetal og en af de laveste tilslutninger til vaccinen mod COVID-19 er tilfældet i Albertslund lige nu. Kommune har et incidenstal på 84,4 og 23 bekræftede tilfælde af Coronavirus de seneste syv dage. Samtidig ligger de i den lave ende på antallet af vaccinationer med 65,5 procent af borgerne, der er færdigvaccineret.

En ny vaccinationssang skal få flere til at tage imod vaccinationen.

– Selvom mere og mere bliver normalt er der stadig COVID-19 i vores samfund. Og i Albertslund er der for mange, der ikke er vaccineret, som Sundhedsstyrelsen ellers anbefaler. Det er vigtigt at blive vaccineret, fordi smitten på den måde falder, og vi dermed undgår nye udbrud, som kan gøre folk syge og lukke dele af samfundet ned. Derfor fastholder vi indsatsen for at få flere til at blive vaccineret. Det gør vi med nye lokale muligheder for at blive vaccineret i Albertslund, og så synes jeg bare det er et godt initiativ med Musikskolens sang, som kan være med til at skabe opmærksomhed på en anden måde, siger borgmester Steen Christiansen (S) i en pressemeddelelse. 

Selvom sangen er lavet med en munter mentalitet, har den dog også et dybt seriøst formål.

LÆS OGSÅ Ansatte i ældreplejen skal testes hver uge

– Vores mål har været at slå tonen an i vaccinedebatten på en mere munter og glimt-i-øjet-agtig måde. Selvom sangen er poppet, svulstig og næsten komisk med sit Nik og Jay’ske udtryk, så er det ikke en parodi. Budskabet er dybt seriøst og vigtigt. Og vi tror på, at vi kan skabe en anderledes genklang og motivation for at gøre det rigtige – nemlig at blive vaccineret – blandt den målgruppe, som ellers har svært ved finde vej til vaccinestederne, siger Ulrik Skat, der er musikskoleleder i Albertslund, i pressemeddelelsen fra kommunen. marp@kl.dk

Emneord
Vaccine, COVID19

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny sang skal få vaccinationstallet til at stige i Albertslund Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger