Regler skal laves i fredstid, siger Kent Magelund (S). Foto: Brøndby Kommune
Regler skal laves i fredstid, siger Kent Magelund (S). Foto: Brøndby Kommune
17.09.2021 kl. 08.32

Politikerne i Brøndby vedtager regler for god adfærd

Det er ikke på grund af brutale politiske kampe, at kommunalbestyrelsen i Brøndby har vedtaget et politisk kodeks for første gang. Det sker, fordi politikerne ønsker at bevare den gode stemning og det gode samarbejde.

– Regler skal laves i fredstid. Det har jeg lært gennem min tid i sportsverdenen, siger borgmester Kent Magelund (S).

Han understreger, at det netop ikke er på grund af problemer med konflikter og dårlig adfærd. Tværtimod er stemningen rigtig god i kommunalbestyrelsen.

– Vi har for eksempel lige vedtaget et budget, som alle partier står bag, siger borgmesteren.

Han husker dog tider, hvor stemningen og tonen ikke var god.

LÆS OGSÅ Fire ud af ti lokalpolitikere har været udsat for chikane, hærværk eller trusler

– Den linje, jeg har lagt fra start, er, at jeg gerne vil have arbejdsmiljø og trivsel i top, siger Kent Magelund.

Og det skal helst fortsætte sådan. Derfor har politikerne netop vedtaget et politisk kodeks, der fastslår, hvordan lokalpolitikerne forventes at indgå i konstruktive samspil med hinanden, borgerne og forvaltningen. 

– Jeg kan helt oprigtigt sige, at jeg er stolt over den kultur, vi har i vores omgang med hinanden i kommunalbestyrelsen. Den er respektfuld og god, selvom vi selvfølgelig kan være uenige. Det giver et fantastisk godt grundlag for vores politiske arbejde, som vi ikke må tage for givet. Derfor er jeg glad for, at vi har nedfældet vores ambitioner for det gode samarbejde i et kodeks, siger Kent Magelund og tilføjer:

– Det skal minde os om, at den gode kultur kommer ikke af sig selv – den kommer, fordi vi allesammen tager et aktivt medansvar og bidrager.

LÆS OGSÅ Tilbage i helikopteren
FOR ABONNENTER

I det netop vedtagne kodeks står der blandt andet, at politikerne trods partiskel arbejder ud fra fælles mål om at skabe gode løsninger, forstår betydnignen af gode relationer, at samspil og samarbejde foregår i en god tone, at kommunalbestyrelsesmedlemmerne lytter til hinanden, at krænkende adfærd ikke accepteres, og at politikerne sammen med den administrative ledelse har ansvaret for, at Brøndby Kommune er en god arbejdsplads. tkn@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politikerne i Brøndby vedtager regler for god adfærd Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger