Foto: Hjørring Kommune
Foto: Hjørring Kommune
16.09.2021 kl. 10.55

Trusler mod borgmester: 55-årig mand fundet skyldig

Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) har efter voldsomme trusler på mail anmeldt en episode. Manden, der har truet borgmesteren, er onsdag fundet skyldig i truslerne.

Den hårde tone i den politiske debat er ikke altid harmløse vredesudbrud. Nogle politikere bliver direkte truet med vold.

En 55-årig mand er onsdag dømt skyldig for at have gjort netop det i en mail til borgmesteren i Hjørring, Arne Boelt (S). Det betegnes som trusler mod en person i offentlig tjeneste, og politiet kræver manden idømt fængselsstraf. Det skriver Nordjyske.

Arne Boelt har tidligere oplevet trusler, og især op til sidste kommunalvalg var der voldsomme episoder. Han har oplevet chikane og hærværk mod hans hus, samt at hjulbolte på hans bil var løsnet. I forbindelse med et valgmøde i 2017 har der tilmed været politifolk til stede, for at sikre at borgmesteren var sikker. Han modtager stadig trusler en gang i mellem, og hvis han finder dem truende, bliver de anmeldt.

– Politiet har sagt til mig, at jeg skal anmelde den slags, og det gør jeg så. Mange tænker måske, at det mener vedkommende nok ikke, og så sletter de mailen, men så viser det sig, at vedkommende mener det, siger Arne Boelt til Nordjyske.

LÆS OGSÅ Sorø konstituerer kommunaldirektør

I mailen fra den 55-årige mand, stod der blandt andet ”… jeg vil elske og gi dig en røvfuld fucking politiske møj dyr”, og ”…en dag få vi fat i dig og dit afkom, ligesom du og dine kammersjukker har gjort os andre skade fuckingmøjdyr”.

I Retten i Hjørring erkendte manden at have sendt mailen til borgmesteren, men han nægtede sig skyldig i at det er strafbare trusler. Retten var uenig, og han blev fundet skyldig. Inden straffen udmåles, skal der foretages en personundersøgelse af ham, skriver Nordjyske.

Manden forklarede i retten, at han havde sendt mailen i afmagt. Det oplyser anklager Patrick Sørensen fra Nordjyllands Politi. marp@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Trusler mod borgmester: 55-årig mand fundet skyldig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger