Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.09.2021 kl. 11.04

Klima og miljø bliver afgørende til KV21

Hver tredje dansker mener, at klima og miljø bliver et af de tre emner, som bliver afgørende for, hvor de sætter deres kryds til kommunalvalget.

Markant flere vælgere lader klima og miljø afgøre deres stemme til kommunalvalget. Det viser en befolkningsrundspørge, som Voxmeter har lavet for Momentum.

Rundspørgen viser, at 33 procent af vælgerne har klima og miljø som et af de tre mest afgørende emner for, hvor de sætter deres kryds til kommunalvalget. Det er en markant stigning sammenlignet med de to seneste kommunalvalg, og klima og miljø nærmer sig de gamle topscorere ældrepleje og sundhed i vigtighed. For de yngste vælgere er klima således det allervigtigste emne.

– Ældre og sundhedsområdet scorer højere, men vi skal huske, at ældreområdet altid er topscoreren, når der er kommunalvalg, og det er en topscorer, der er svær at nå. Men det er en virkelig markant stigning klima og miljø har taget i folks bevidsthed. Det er en tydelig indikation af, at det kan gå hen og blive et kommunalvalg, hvor klimaet kommer til at spille en betydelig rolle og blive lige så vigtigt som nogle af de emner, vi plejer at diskutere rigtig meget, siger Ulrik Kjær, valgforsker og professor på Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet, til Momentum. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Klima og miljø bliver afgørende til KV21 Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger