Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
09.09.2021 kl. 12.34

Guldborgsund skal huse EU-informationscenter

Hele Region Sjællands EU-informationscenter skal de næste fire år have til huse i Guldborgsund Kommune.

Guldborgsund skal de næste fire år huse Europe Direct Sjælland, EU’s informationscenter i Region Sjælland. Her kan borgere få svar på deres spørgsmål om EU, ligesom informationscentret også skal løfte en særlig informationsopgave i forhold til skoler og uddannelsesinstitutioner.

Guldborgsund Kommune blev i et EU-udbud valgt ud af flere ansøgende kommuner til at huse Europe Direct-kontoret de næste fire år. Det bliver kommunens egne ansatte, der skal betjene informationscentret, og de skal have et tæt samarbejde med de øvrige EU-informationscentre i Danmark og med EU-kommissionen, der står bag Europe Direct-indsatsen.

– Jeg synes, det er fantastisk, at EU har valgt at lægge deres informationscenter for Region Sjælland i Guldborgsund. Det er et kæmpe skulderklap til vores internationale samarbejde, som vi efterhånden er ret kendt for. Samtidig ligger vi jo bogstaveligt talt ved indgangen til Europa, så på alle måder giver det god mening, at vi nu skal have et EU-informationskontor, siger borgmester John Brædder (lokal) i en pressemeddelelse.

Han håber på, at både borgere, virksomheder, skoler og uddannelsesinstitutioner vil benytte sig af, at EU-informationen er rykket helt tæt på.

LÆS OGSÅ Ny viden

– Der er mange forskellige EU-puljer, som både foreningslivet, lokalsamfund og erhvervslivet kan få del i. Det bliver forhåbentlig nemmere nu, når adgang til viden og information er lige om hjørnet. Desuden kan skoler og uddannelsesinstitutioner få skræddersyet informations- og undervisningsmateriale om EU og Europa, siger John Brædder.

Informationscentret kommer til at ligge hos Bibliotek & Borgerservice med EU-faglig støtte fra kommunens internationale kontor. Det årlige tilskud fra EU til centret er på 340.000 kroner. Guldborgsund Kommune forventer at kunne slå dørene op til det nye informationscenter i løbet af efteråret, når alle papirer og kontrakten er på plads. antj@kl.dk

Emneord
EU

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Guldborgsund skal huse EU-informationscenter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger