Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
07.09.2021 kl. 12.39

Nye Borgerlige streger to kandidater: Ramt af MeToo og eksklusion

I Faaborg-Midtfyn har Nye Borgerlige-kandidaten Susan Radojevic meldt sig ud af partiet i protest over håndteringen af en seksuel krænkelse, og i Svendborg har partiet selv ekskluderet Thomas Jessen, fordi han kørte sololøb.

Der har været drama i Nye Borgerlige på Fyn.

Her er to kandidater nemlig blevet streget fra Nye Borgerliges opstillingslister ved kommunalvalget. Den ene, Susan Radojevic, har selv trukket sig fra partiet efter en konflikt med den lokale spidskandidat Gert Poul Christensen.

Til Fyns Amts Avis fortæller hun, at hun i foråret var til middag hos spidskandidaten sammen med dennes hustru og sin mand, men Gert Poul Christensen gik ifølge Susan Radojevics langt over stregen, da de skulle sige farvel. 

Hun vil ikke give en detaljeret beskrivelse af, hvad der skete, men fastholder, at der var tale om en seksuel krænkelse. Efterfølgende forelagde hun sagen for kredsbestyrelsen, men hun oplevede efter eget udsagn at blive udsat for bagvaskelse og hetz.

LÆS OGSÅ Tillykke med valget

Og da heller ikke hendes henvendelse til hovedbestyrelsen og partiformand Pernille Vermund kastede noget af sig, har hun ikke set nogen anden udvej end at melde sig ud. Gert Poul Christensen afviser over for Fyns Amts Avis at have krænket Susan Radojevics. Hun stiller i stedet op for lokallisten Vi Lokale Demokrater.

I Svendborg er det partiet selv, der har ekskluderet kandidaten Thomas Jessen. Han gætter ifølge Fyns Amts Avis på, at han er blevet smidt ud på grund af uoverensstemmelser med bestyrelsen og de øvrige kandidater om valgkampen.

– Jeg har skrevet nogle læserbreve til avisen, og her har jeg fået at vide, at de først skal kontrolleres af spidskandidaten og de andre kandidater, før jeg må sende dem til avisen. Det er jeg meget imod, for vi er jo frie folk, og mine læserbreve har altid holdt sig indenfor den politik, som Nye Borgerlige står for, siger Thomas Jessen til Fyns Amts Avis.

Nye Borgerliges spidskandidat i Svendborg, Henrik Tørnqvist Lauridsen, vil ikke kommentere sagen over for avisen, men han siger dog, at Thomas Jessen ikke kunne leve op til partiets vedtægter i forhold til at tilrettelægge valgkampen. Lokalformanden Henrik Krog forklarer, at der har været samarbejdsproblemer. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Trods rekordvalg er der stadig et stykke vej til ligestilling

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nye Borgerlige streger to kandidater: Ramt af MeToo og eksklusion Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger