Foto: KL
Foto: KL
07.09.2021 kl. 12.27

Efter regeringsudspil: KL ærgrer sig over besparelser

Mens KL deler regeringens ambitioner om behovet for at øge arbejdskraften, mener KL ikke, at pengene skal findes i de kommunale jobcentre.

Tirsdag præsenterede regeringen reformudspillet ’Danmark kan mere I’, hvor målet er at få 10.000 flere i job. Regeringen lægger op til at sænke dimittendsatsen for unge nyuddannede og tvinge særlige indvandrere på kontanthjælp til at arbejde eller anden vis bidrage med, hvad der svarer til 37 timer om ugen.

I KL glæder formand Jacob Bundsgaard (S) sig over regeringens ambitioner.

– Vi står med en stor udfordring med at sikre arbejdskraft i hele landet – både her og nu og især på den lange bane. Derfor er det godt, at regeringen nu spiller ud med initiativer til at sikre, at vi som samfund kan fortsætte med at levere velfærd og velstand til alle borgere. Det er helt nødvendigt, at vi hurtigst muligt får skub i arbejdsmarkedet, og vi ser frem til at følge partiernes drøftelser, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

De besparelser, reformudspillet også indeholder, ærgrer dog KL. For de 37 timers aktivering, som regeringen mener, der fremover skal til for at modtage integrationsydelse eller kontanthjælp for ledige med ikkevestlig baggrund, skal findes som nyttejob og finansieres gennem besparelser på jobcentrene. Det, mener KL, er en dårlig idé.

LÆS OGSÅ Regeringen aner ikke hvordan milliardbesparelse på beskæftigelse skal findes

– Man skal huske på, at de her besparelser kommer oven i de 1,1 milliarder kroner, som der i forvejen skal spares på den kommunale beskæftigelsesindsats som følge af Arne-pensionen. I stedet for at spare på jobcentrene burde vi i endnu højere grad se på, om uddannelsessystemet er skruet sammen, så det understøtter den mangel på arbejdskraft, der eksisterer nu, og tager hånd om de unge mennesker, der af den ene eller anden årsag ikke får en uddannelse. Og man burde rydde ud i junglen af bureaukrati i beskæftigelsesindsatsen og tænke ny teknologi og digitalisering ind for at frigøre arbejdskraft, siger Jacob Bundsgaard. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter regeringsudspil: KL ærgrer sig over besparelser Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger