Foto: Christian Sølbeck/Kommuneqarfik Sermersooq
Foto: Christian Sølbeck/Kommuneqarfik Sermersooq
03.09.2021 kl. 11.31

Borgmester overtrådte god forvaltningsskik, da hun snød foran i vaccinekø

Det var i strid med god forvaltningsskik, da borgmesteren i Grønlands største kommune Sermersooq sammen med tre embedsfolk lod sig vaccinere uden om køen. Sagen får dog ikke politiske konsekvenser.

Der er grund til at kritisere embedsværkets adfærd i sagen i den grønlandske kommune Sermersooq, for det var i strid med god forvaltningsskik, da borgmester Charlotte Ludvigsen (IA) sammen med tre embedsmænd blev vaccineret mod coronavirus før andre borgere i Nuuk.

Det fastslår en advokatundersøgelse, som Nuna-Law har foretaget for kommunen.

Undersøgelsen viser, at der ikke var tale om ulovlig magtfordrejning fra borgmesterens side, da det var embedsmændene, der håndterede sagen. Det har ført til, at administrationen har taget ”de fornødne skridt”, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

På kommunalbestyrelsens møde tirsdag undskyldte Charlotte Ludvigsen endnu engang for miseren, hvilket alle partier har taget til efterretning. Hun nyder således fortsat kommunalbestyrelsens tillid. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Dele af sigtelse mod byrådsmedlem frafaldet: Snart bliver han tiltalt for resten
Emneord
Byråd, Forvaltning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester overtrådte god forvaltningsskik, da hun snød foran i vaccinekø Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger