Foto: Claus Bech
Foto: Claus Bech
02.09.2021 kl. 12.43

Minister: Jeg kan ikke forsvare at give Langeland mere

Langelands borgmester, Tonni Hansen (SF), har kaldt det en velfærdsmassakre, at kommunen skal finde 32 millioner kroner, fordi kommunen ikke har fået nok i særtilskud. Men det kan ikke forsvares at give Langeland mere, mener indenrigsminister Kaare Dybvad (S).

Langeland er den kommune, der får flest penge per indbygger i særtilskud fra staten, slår indenrigsminister Kaare Dybvad (S) fast i et interview med Fyns Amts Avis, hvor han også forsvarer, hvorfor Langeland Kommune ikke får mere i særtilskud.

Det sker, efter Langelands borgmester Tonni Hansen (SF) har kritiseret, at Langeland Kommune kun får 37 millioner kroner i særtilskud, selvom kommunen havde bedt om 69 millioner kroner. Det betyder nemlig, at der skal findes 32 millioner kroner i budgettet.

– Vi ser ind i en massakre på velfærden, hvis udviklingen fortsætter. Vi kan jo ikke lukke et plejecenter og regne med, at vores ældre forsvinder ud i den blå luft. Vi har ikke noget flødeskum, vi kan skære væk. Tværtimod har vi nogle helt nødvendige investeringer, har Tonni Hansen tidligere sagt til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Men borgmesterens dundersnak om velfærdsmassakre gør tilsyneladende ikke indtryk på indenrigsministeren. Han siger nemlig til Fyns Amts Avis, at Langeland er bedre stillet end langt de fleste af de kommuner, der har søgt.

LÆS OGSÅ Borgmester mangler 32 millioner kroner: Vi står foran en velfærdsmassakre

– Jeg siger bare, at på Lolland fik man mindre i udligning, og man har hidtil fået mindre i det her særtilskud, og at jeg ikke synes, det ville give mening at give Langeland dobbelt så meget som Lolland. Det vil jeg ikke kunne forsvare – heller ikke, selvom det er det, Tonni beder mig om, og heller ikke selvom Tonni nu udlægger det her som en velfærdsmassakre, siger Kaare Dybvad til avisen. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Minister: Jeg kan ikke forsvare at give Langeland mere Felter med * skal udfyldes
 
Af: Per Bjørn Hansen
Privat person.
Den 05.09.2021 kl. 10:44

Bæredygtige kommuner.

svar på: Minister: Jeg kan ikke forsvare at give Langeland mere

Problemet er, at vi i Danmark har kommuner, der på kort eller lang sigt ikke er økonomisk bæredygtige:

Langeland kommune bør sammenlægges med Svendborg kommune.
Læsø kommune med Frederikshavn kommune.
Fanø kommune med Esbjerg kommune.
Ærø kommune med Svendborg kommune.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger