Henning Hyllested (EL). Pressefoto
Henning Hyllested (EL). Pressefoto
02.09.2021 kl. 12.05

Cykelstipulje overrendt af ansøgninger

Transportministeriet har modtaget 232 ansøgninger fra kommunerne i forbindelse med udmøntning af cykelstipuljen. Ansøgningerne løber op i 2,1 milliarder kroner, mens puljen er på 150 millioner kroner.

I disse dage forhandler partierne bag finansloven for 2021, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, om udmøntning af den kommunale cykelstipulje på 150 millioner kroner, som blev besluttet i forbindelse med finansloven.

Puljen har til formål at udmønte en række cykelstiprojekter, der skal give bedre og mere sikre cykelforbindelse i hele landet, og samtidig afsættes der et større millionbeløb til videns- og innovationsprojekter, der skal fremme cyklismen.

Men ønskerne til puljen langt overstiger det beløb, der er afsat til nye cykelstier. Transportministeriet har nemlig modtaget 232 ansøgninger fra kommuner over hele landet, og ansøgningerne løber op i 2,1 milliarder kroner. Det oplyser Enhedslisten i en pressemeddelelse.

– Dette understreger i den grad behovet for en stor og blivende cykelpulje, siger Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested i pressemeddelelsen og påpeger, at med 50 procent medfinansiering fra kommunerne forslår 150 millioner kroner ikke af meget.

LÆS OGSÅ Søren Gade bliver ny formand for Esbjerg Havn

– For at imødekomme kommunernes behov i denne omgang, skulle vi have haft en milliard kroner til rådighed i puljen. Mange gode cykelstiprojekter kommer derfor ikke i betragtning, siger han.

Mens han glæder sig over, at forholdene for cyklismen løftes endnu en gang, mener han, der er grund til at kæmpe for større beløb til cykelstiprojekter. Infrastrukturaftalen, som blev indgået før sommer, afsatte tre milliarder kroner over 15 til cyklisme, men heller ikke det slår til, mener Henning Hyllested. Her gik Enhedslisten nemlig til forhandlingerne med et ønske om en cykelpulje på 10 milliarder kroner.

– Vi måtte endda slås hårdt for at hæve dette beløb fra regeringens to milliarder kroner. Men det er efter vores opfattelse slet ikke nok, og vi vil fortsat presse på at få afsat endnu mere til cyklerne, siger han. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Cykelstipulje overrendt af ansøgninger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger