29.10.2021 kl. 12.35

Kommunerne kan nu medfinansiere el-ladestandere

Der er omsider fundet en løsning på kommunernes udfordring med lovhjemmel til at bidrage til opstilling af ladestandere til elbiler. KL er godt tilfreds med modellen.

Kommunerne får nu bedre muligheder for at medfinansiere el-ladestandere.

Det sker som følge af en politisk aftale mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet, som giver kommunerne adgang til at støtte opsætning af ladestandere i områder, hvor markedet ikke kan løfte opgaven selv.

Aftalen indebærer, at kommunerne frem til og med 2024 kan bruge penge fra anlægsrammen på ladestanderne, og det vækker glæde i KL, at der nu er fundet en løsning. Hidtil har det været i strid med kommunalfuldmagten, hvis en kommune involverede sig økonomisk i opstilling af el-ladestandere, fordi det blev opfattet som erhvervsvirksomhed.

– Nu bliver det muligt for kommunerne selv at finansiere opsætning af ladestandere på offentlige arealer, når et udbud har vist, at det private marked ikke byder ind. Det er der i den grad brug for, hvis det fragmenterede Danmarkskort over ladestandere skal udfyldes. Den nye aftale vil dermed være med til at sikre bedre balance i Danmark og en hurtigere udrulning af ladeinfrastruktur, lyder det fra Kenneth Muhs (V), der er næstformand for KL’s miljø- og forsyningsudvalg og borgmester i Nyborg.

LÆS OGSÅ Affaldssortering bliver dyrere end klimaaftalen anslår

Lovforslaget ventes at træde i kraft til april. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunerne kan nu medfinansiere el-ladestandere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger