Foto: KL
Foto: KL
29.10.2021 kl. 11.00

Bundsgaard tvivler på regeringens plan for udflytning af arbejdspladser

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus, er reelt bekymret for regeringens udflytning af studiepladser, siger han.

Regeringens planer om udflytning af studiepladser fra de storbyerne har givet Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) panderynker.

I et interview med Ræson slår han fast, at mens han mener, at dagsordenen er vigtig og relevant, tvivler han på, om planerne om udflytning er den rigtige løsning, når formålet er at redde den regionale udvikling. Københavns Universitet skærer 1600 studiepladser som konsekvens af den politiske aftale, hvilket får Jacob Bundsgaard til at frygte de samme konsekvenser for Aarhus.

– Vi er en vigtig studieby, det er en vigtig del af byens identitet. Det kommer vi selvfølgelig stadig til at være, men jeg er ikke sikker på, at udflytningen er det, som vil redde den regionale udvikling i Danmark, siger Bundsgaard til Ræson.

Han advarer samtidig mod at smøre smørret for tyndt ud, da risikoen er, at man får dårligere uddannelser af det. Tværtimod mener han ikke, regeringen grundlæggende mangler forståelse for storbyerne. Generelt er regeringen lykkes med opgaven, siger han til Ræson og nævner, at Aarhus har fået historisk store investeringer i infrastruktur og på skole- og daginstitutionsområdet. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Vejle bliver universitetsby

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bundsgaard tvivler på regeringens plan for udflytning af arbejdspladser Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger