Arkivfoto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Arkivfoto: Ringkøbing-Skjern Kommune
28.10.2021 kl. 13.22

Regeringen vender på en tallerken og redder alligevel bredbåndspuljen

Selv om den røg ud i finansloven, har regeringen alligevel bredbåndspuljen med i sit nye nærhedsudspil.

Sidste år var det støttepartierne, der fik regeringen på andre tanker. I år er den så selv kommet det, siden den lancerede sit finanslovsudspil.

Regeringen opretholder alligevel bredbåndspuljen. Næste år vil der således også være 100 millioner kroner til bedre bredbåndsforbindelser ”fra Nexø til Nørre Nissum”, som regeringen formulerer det i nærhedsudspillet, der blev præsenteret onsdag.

Nu lægger regeringen op til at fortsætte puljen, der er på 100 millioner kroner, til og med næste år. Forbindelserne er nemlig stadig ikke gode nok alle steder, mener regeringen.

– På trods af, at teleudbyderne har rullet hurtigt bredbånd ud til rigtig mange adresser de seneste år, er der fortsat for mange, som ikke har adgang til de digitale motorveje, skriver regeringen i udspillet.

LÆS OGSÅ Ombudsmanden kigger på fejlramt sygedagpengesystem

Der er omkring 30.000 adresser i Danmark, hvor internetforbindelsen er dårlig. Det vil sige, at det maksimalt er muligt at downloade med 10 Mbit og uploade med 2 MBit/s. 

Selv om man får støtte fra bredbåndspuljen skal man stadig forvente en vis egenbetaling ved etableringen af en hurtigere bredbåndsforbindelse. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen vender på en tallerken og redder alligevel bredbåndspuljen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger