Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
25.10.2021 kl. 10.44

Kommune taber retssag og skal punge ud

Østre Landsret har afgjort, at Sorø Kommune skal betale knap 17 millioner kroner til elselskabet Andel Holding.

Sorø Kommune skal have knap 17 millioner kroner op af lommen, efter der er faldet dom i en ankesag mellem kommunen og elselskabet SEAS-NVE, som i dag hedder Andel Holding. Elselskabet og kommunen har været uenige om prisen på kommunens gadebelysning, og mens Sorø Kommune vandt sagen i byretten i Næstved, er Østre Landsret altså nået frem til en anden afgørelse. Nu skal kommunen betale elselskabet knap 17 millioner kroner plus sagens omkostninger.

– Jeg er selvfølgelig drønærgerlig over, at byrettens afgørelse ikke gjorde sig gældende i landsretten. Men det er nu de betingelser, der er, når vi har de forskellige instanser, der kan behandle sådan nogle uenigheder, siger borgmester Gert Jørgensen (K) til TV2 Øst.

SEAS-NVE stod indtil 2018 for gadebelysningen i Sorø, men da Verdo overtog opgaven, skulle kommunen købe lysanlæggene af SEAS-NVE. Parterne kunne dog ikke blive enige om, hvad gadelamperne var værd, og det var der, striden om de 17 millioner kroner opstod.

For nylig indgik et blåt flertal – noget forsinket – en aftale om budgettet for 2022 i Sorø. Først afventede kommunen resultatet af retssagen, men da den blev udskudt, kunne kommunen ikke trække tiden længere med budgettet. I stedet blev budgetforligspartierne enige om at stille større krav til likviditeten for at tage højde for udfaldet af retssagen. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Budget har buffer for retssag
Emneord
Budget, Jura, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune taber retssag og skal punge ud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger