Foto: Odense Kommune
Foto: Odense Kommune
14.10.2021 kl. 09.43

Byrådsmedlem vikarierer for sygemeldt Lilleholt i Folketinget

Mark Grossmann (V), der er byrådsmedlem i Odense, får en ekstra travl valgkamp. Torsdag indtræder han som midlertidigt folketingsmedlem under Lars Christian Lilleholts sygdom.

Folketingsmedlem og tidligere klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) har efter en betændelse i et sår fået bortopereret sin venstre storetå. Han har derfor sygemeldt sig fra folketingsarbejdet, da han ikke må gå på foden de næste fire uger. 

Første stedfortræder for Venstre i Fyns Storkreds, byrådsmedlem i Faaborg-Midtfyn Ole F. Pedersen har siden valget i 2019 forladt partiet og har takket nej til pladsen i Folketinget. 

Det betyder, at byrådsmedlem i Odense Mark Grossmann (V) skal i Folketinget. Grundet baggrunden er det er en ”ambivalent følelse”, siger han til for Danske Kommuner. 

– Jeg har lovet Lars Christian, at jeg hopper i arbejdstøjet. Jeg er glad for, at jeg har 11 års kommunalpolitisk erfaring. Det gør, at jeg har instinktet med mig, når jeg skal manøvrere derovre. Jeg vil forsøge at knække koden og finde en nemmere vej mellem kommuner og Christiansborg, for det er alt for dyrt, hvis de to niveauer ikke arbejder sammen, siger han. 

LÆS OGSÅ Efter intern ballade: Byrådsmedlem trækker sig som folketingskandidat

Torsdag skriver han under på grundloven og bliver dermed midlertidigt medlem af Folketinget. Han overtager ikke Lars Christian Lilleholts ordførerskab på forsvarsområdet, men bliver medlem af forsvarsudvalget samt af klima-, energi- og forsyningsudvalget. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlem vikarierer for sygemeldt Lilleholt i Folketinget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger