Foto: Fredericia Kommune
Foto: Fredericia Kommune
13.10.2021 kl. 12.30

Repræsentationskonto i havneselskab løb løbsk: Byråd føler sig ført bag lyset

Fredericia Byråd har nu fået en redegørelse for hvordan havneselskabet ADP håndterede uregelmæssigheder under den tidligere ledelse. Byrådsmedlemmerne rejser en række kritikpunkter og vil fremover være en mere aktiv ejer.

Der fandt alvorlige uregelmæssigheder sted i relation til en tidligere ledende medarbejder i havneselskabet ADP, som Fredericia Byråd trods kommunens medejerskab af ADP ikke blev orienteret om. 

Det konstaterer Fredericia Byråd efter tirsdag at have modtaget en redegørelse og en mundtlig orientering fra advokatfirmaet Horten, der har kulegravet forholdene i ADP. På mødet vedtog et enigt byråd at sende et brev til ADP og kvittere for redegørelsen. 

Uregelmæssighederne blev i stedet håndteret via bistand fra ADP’s revisor og advokat. 

– Byrådet finder, at det havde været hensigtsmæssigt, hvis ejerne havde modtaget en overordnet orientering om den sag, der fandt sted i 2019, skriver byrådet i brevet. 

LÆS OGSÅ Aalborg får pris for socialøkonomisk arbejde

Her konstaterer byrådet også, at ADP i en periode frem til i hvert fald januar 2019 havde ”et utilstrækkeligt ledelsesmæssigt fokus på omkostninger til blandt andet rejser og repræsentation”. Derfor forventer byrådet fremover, at ADP fastsætter retningslinjer for udgifter til rejser, repræsentation mv., og ”at der er det fornødne ledelsesmæssige fokus på, at disse retningslinjer iagttages.” 

Borgmester Steen Wrist (S) vil nu drøfte en ny ejerstrategi for havnen. 

– Nu har vi fået en redegørelse, der viser, at der har været problemer, men også at problemerne er håndteret. For mig handler det derfor nu om, hvordan vi etablerer et set-up omkring havnen, der sikrer, at kontrolsystemerne er bedre fremover - og ikke mindst, at vi i byrådet kommer tættere på beslutninger om havnens drift og udvikling. Derfor vil jeg tage initiativ til, at vi i byrådet drøfter en ny ejerstrategi for havnen. Fredericia Kommune er største aktionær i havnen, og den skaber stærke resultater, hvilket er vigtigt for hele kommunens udvikling. Vi skal derfor fastholde, at selskabet drives kommercielt, men også ordentligt, siger han i en pressemeddelelse. 

Det er helt nødvendigt, at kommunen kommer tættere på havnen og udøver mere aktivt ejerskab, mener også Susanne Eilersen (DF), der er viceborgmester. 

LÆS OGSÅ Det er nok en form for virkelyst

– Nu er det op til ADP’s ledelse at sikre implementering af de nødvendige politikker og kontrolsystemer, så vi sikrer, at den slags ting ikke gentager sig. Og så skal vi i byrådet drøfte en ny ejerstrategi for ADP, så vi kommer tættere på virksomheden. Det er helt afgørende, siger hun. mdbr@kl.dk

Emneord
Byråd, Erhverv, Ledelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Repræsentationskonto i havneselskab løb løbsk: Byråd føler sig ført bag lyset Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger