Kaare Dybvad (S). Foto: Claus Bech
Kaare Dybvad (S). Foto: Claus Bech
12.10.2021 kl. 12.05

Regeringen vil sikre billigere boliger i storbyerne med ny boligfond

22.000 nye almene boliger, en ny national arkitekturpolitik, 4.000 studieboliger og 10 milliarder kroner til en ny boligfond er en del af regeringens nye udspil ’Tættere på II – Byer med plads til alle’.

Der skal skabes blandede boligområder i de danske byer. Sådan lyder budskabet fra regeringen, der tirsdag præsenterede udspillet ’Tættere på II – Byer med plads til alle’, der ifølge regeringen skal sikre boliger til tusindvis af familier i storbyerne.

Med udspillet vil regeringen sikre 22.000 nye almene boliger med det mål, at almindelige lønmodtagere også kan bo i København på typisk 80-90 kvadratmeter for 8.000 kroner.

Samtidig vil regeringen undersøge en hurtig etablering af 4.000 nye studieboliger i København og udpeger Nordhavn som et muligt sted.

”Regeringen vil ligeledes arbejde for at indgå konkrete aftaler med de større bykommuner for at få sat gang i byggeriet af billige boliger i nye boligområder,” lyder det i en pressemeddelelse fra Indenrigs- og Boligministeriet, hvoraf det også fremgår, at regeringen vil oprette en særlig ansøgningspulje på en milliard kroner, der skal gøre det muligt for almene boligorganisationer at købe private udlejningsboliger og omdanne dem til almene boliger.

LÆS OGSÅ Forstad leger med fordomme i interaktive film

Endelig vil regeringen også undersøge muligheden for at etablere en ny og mere solidarisk andelsboligform.

– Hvis vi vil skabe balance i hele Danmark, er vi nødt til også at skabe balance i vores store byer. Den balance tipper, når det er svært for almindelige mennesker at finde en bolig, og når nye boligområder er på vej til at udvikle sig til velhaverkvarterer. Vi vil derfor nu sætte os i spidsen for at bygge flere almene boliger, så vi sikrer blandede byer, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) i pressemeddelelsen. antj@kl.dk

Emneord
Bolig, Bosætning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen vil sikre billigere boliger i storbyerne med ny boligfond Felter med * skal udfyldes
 
Af: Mogens Henriksen
Stop KOL
Den 12.10.2021 kl. 13:14

22.000 rygere i regeringens udspil ?

svar på: Regeringen vil sikre billigere boliger i storbyerne med ny boligfond

Regeringen mangler en plan for hvor stor andel rygere der skal være i de 22.000 boliger. Bygges der med altaner og svalegange, bør der være en forudbestemt plan for fordelingen.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger