Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
12.10.2021 kl. 12.24

Budget har buffer for retssag

Et blåt flertal har indgået aftale om budgettet for 2022 i Sorø, som har været forsinket, fordi kommunen afventer resultatet af en retssag, der kan ende med at koste Sorø 17 millioner kroner. Nu kunne tiden dog ikke trækkes længere, og i budgetaftalen er der stillet større krav til likviditeten for at tage højde for udfaldet af retssagen.

Først meddelte Sorø Kommune, at man ville afvente resultatet af en flere år gammel strid mellem kommunen og SEAS-NVE. Men da Landsretten har udskudt domsafsigelsen i sagen, der potentielt kan koste Sorø Kommune 17 millioner kroner, måtte der forhandles en budgetaftale på plads uden afklaring på retssagen.

Nu er Det Konservative Folkeparti, Venstre, Dansk Folkeparti og Frigængerne blevet enige om en budgetaftale for 2022, hvor der stilles større krav til kommunens likviditet, så ”Sorø Kommunes likviditet kan bære den risiko, som kommunen pt. oplever, idet Landsretten endnu engang har udskudt domsafsigelse i sagen om SEAS-NVE,” lyder det i budgetaftalen. Skulle Sorø Kommune vinde sagen, er det også aftalt, hvad de 17 millioner kroner i stedet skal gå til.

Retssagen, som kommunen venter på resultatet af, er en strid om gadebelysningen mellem Sorø Kommune og elselskabet SEAS-NVE.

SEAS-NVE stod indtil 2018 for gadebelysningen i Sorø, men da Verdo overtog opgaven, skulle kommunen købe lysanlæggene af SEAS-NVE. Parterne kunne dog ikke blive enige om, hvad gadelamperne var værd, og striden om de 17 millioner kroner afventer derfor rettens afgørelse. Sorø Kommune vandt sagen i byretten i Næstved i 2019, men SEAS-NVE ankede dommen, og hvis kommunen taber ankesagen, er det altså Sorø Kommune, der skal finde 17 millioner kroner til SEAS-NVE. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Udskudt retssag fremskynder budget
Emneord
Budget, Jura, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Budget har buffer for retssag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger