Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune
Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune
08.10.2021 kl. 12.03

Politikere under mistanke for læk: Nu går kommunaldirektør til politiet

Tavshedspligten er brudt i sag om lærernes utilfredshed med lederen af en skole i Faaborg-Midtfyn. Nu må politiet forsøge at komme til bunds i sagen.

Det skulle ikke have kommet til Fyens Stiftstidendes og dermed offentlighedens kendskab, at lærerkredsen på Øhavsskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune var stærkt utilfredse over skolens leder, Henrik Andersen. 

Det mener kommunaldirektør Helle Vibeke Carstensen, der derfor er gået til Fyns Politi med en anmeldelse af et læk af de fortrolige oplysninger om forholdene på skolen. Det skriver Fyens Stiftstidende.

– Det er et vigtigt signal at sende både til borgere, min egen organisation og kommunalbestyrelsen, at vi kan arbejde under krav om fortrolighed og at vi respekterer vores tavshedspligt, og at det er helt uacceptabelt, hvis der sker et brud på den tavshedspligt, siger Helle Vibeke Carstensen til avisen.

Oplysningerne er underlagt tavshedspligt og burde derfor ikke være sluppet ud af den snævre kreds, der fik dem. Det drejer sig om medlemmerne af opvækst- og læringsudvalget, en fagchef og vicekommunaldirektøren. Udvalgsformand Kim Aaas Christensen (S) bakker op om politianmeldelsen, men ærgrer sig over, at mistanken fortsat vil hænge over ham og de øvrige udvalgsmedlemmer.

LÆS OGSÅ Ministerium går ind i Randerssag
FOR ABONNENTER

Henrik Andersen, som ifølge lærerne havde en tyrannisk ledelsesstil, opsagde selv sin stilling før sommerferien og blev efterfølgende fristillet i opsigelsesperioden. mdbr@kl.dk

Emneord
Jura, Forvaltning, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politikere under mistanke for læk: Nu går kommunaldirektør til politiet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger