Pressefoto
Pressefoto
06.10.2021 kl. 12.58

Trepartsaftale sætter fokus på rekrutteringsudfordring

En ny trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter er i dag landet. Aftalen sætter har øjet på den voksende mangel på arbejdskraft med et fokus på jobformidling og unge på arbejdsmarkedet.

Rekrutteringsudfordringerme på arbejdsmarkedet er stigende. Derfor har regeringen og arbejdsmarkedets parter i en trepartsaftale sat fokus på manglen på arbejdskraft.

Aftalen ind på fire centrale områder:

- Bedre match mellem ledige og virksomheder.

- Skærpede rådighedsregler for at sikre, at ledige søger og tager de jobs, der er i hele landet.

LÆS OGSÅ Arbejdsretten frikender KL
FOR ABONNENTER

- Styrket indsats for at få ledige seniorer tilbage i job.

- Hjælp til virksomheder til at rektuttere europæisk arbejdskraft.

I pressemeddelelsen udtaler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S):

– Jeg er glad for, at arbejdsmarkedets parter igen tager ansvar og hjælper med at løse vigtige samfundsopgaver. Det er afgørende, at virksomheder kan få den nødvendige arbejdskraft til at fortsætte væksten. Jeg synes, vi er nået til enighed om en klog og balanceret aftale, der bidrager til at afhjælpe manglen på arbejdskraft og får flere ind på arbejdsmarkedet. Det er et godt første skridt, siger han. 

LÆS OGSÅ Pænt i mål med O.15

KL skriver i en pressemeddelelse, at aftalen er det første lille skridt mod udfordringen. Formand for KL, Jacob Bundsgaard, siger:

– Flere ledige skal matches med de mange ledige job, vi ser lige nu. Derfor er det vigtigt, at alle parter bidrager, og jeg er tilfreds med, at vi i dag har kunnet indgå en aftale med fokus på her og nu-situationen. Kommunerne er mere end klar til at løfte vores del af ansvaret og skrue op for indsatsen for at få ledige og virksomheder til at finde hinanden, siger KL-formanden. Ifølge ham kommer aftalen dog ikke til at løse den store udfordring om mangel på arbejdskraft som virksomhederne står med.

KL foreslog blandt andet, at man etablerer en IGU-lignende ordning (Integrationsuddannelse), der kan udbredes til flere borgere på kanten af arbejdsmarkedet og ikke kun til nyankomne flygtninge, samt at man suspendere de formelle krav kontaktforløbet i en midlertidig periode, men ingen af disse forslag blev en del af aftalen, skriver KL i pressemeddelelsen.

Trepartsaftalen lægger op til et større fokus på jobformidling i kommuner og a-kasser. Hertil afsættes der årligt 15 millioner kroner i 2022 og 2023 til en ansøgningspulje, der kan søges af kommuner og a-kasser. Puljen går til at styrke jobformidling og virksomhedsservice inden for områder, hvor der er mangel på arbejdskraft.

LÆS OGSÅ KL vil give jobsøgende betjening 24/7 i nyt virtuelt univers

I aftalen lægger man også op til skærpede sanktionsregler over for dagpengemodtagere og åbenlyst uddannelsesprate og jobparate kontanthjælpsmodtagere, hvis de ikke lever op til rådighedsreglerne og ikke har søgt job i en kalendermåned,

Med et jobfokus til unge er et andet element i aftalen et forsøg om, at unge mødes som jobparate.

– Vi hører fra kommunerne, at der er unge, som vil have mere gavn af at komme i gang med et arbejde frem for en uddannelse. Derfor er vi glade for, at dette forsøg sættes i gang. Det er vigtigt, at vi har så mange redskaber i værktøjskassen som muligt, så vi kan møde den enkelte unge og ledige med dét, der passer til lige netop deres situation, siger Jacob Bundsgaard i pressemeddelelsen. marp@kl.dk

Emneord
KL, Arbejdsmarked

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Trepartsaftale sætter fokus på rekrutteringsudfordring Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger