Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.10.2021 kl. 10.00

Racismedømt lokalpolitiker stiller op til KV21

Den racismedømte Karsten Holt Larsen fra partiet "Danmark Først" stiller op til KV21 i Vejle. Hvis han bliver valgt, træder reglerne om valgbarhed i kraft.

Karsten Holt Larsen, der er stifter af det nationalistiske parti "Danmark Først", stiller op til kommunal- og regionsrådsvalget i år. Han blev sidste år idømt 30 dages ubetinget fængsel for rascisme og trusler. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Skulle det ske, at han bliver valgt ind i enten Vejle Byråd eller Region Syddanmark, vil reglerne om valgbarhed dog træde i kraft. Det betyder, at han først vil kunne indtage sin stilling i byrådet eller regionsrådet tre år efter dommen, den 13. august 2023.

Karsten Holt Larsen stillede også op ved de seneste to kommunal- og regionsrådsvalg, men blev aldrig valgt ind. Han blev dømt for racisme på baggrund af nogle ytringer på sin Facebook-profil tilbage i 2017, hvor han kaldte indvandrere for dyr og tilkendegav, at man burde screene flygtninge for rabies, da de i hans øjne ofte har samleje med dyr. Derudover truede han også et folketingsmedlem, der er valgt i Vejle. marp@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Racismedømt lokalpolitiker stiller op til KV21 Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger