Arkivfoto: Troels Skovmose
Arkivfoto: Troels Skovmose
04.10.2021 kl. 13.26

Tidligere Lemvig-borgmester er død

Jens Kristian Skovmose var gennem næsten hele sit liv medlem af Venstre. Men i 2014 fik han nok.

Tidligere borgmester i Lemvig Kommune fra 1984 til 1997, Jens Kristian Skovmose (V), er død, 82 år gammel.

Det skriver Folkebladet Lemvig.

Jens Kristian Skovmose blev som 34-årig i 1974 medlem af byrådet som den yngste nogensinde. Dengang opstillet på Tangsølisten. Han blev formand for teknisk udvalg og fra 1984 byens borgmester. Her var han en samlende figur. I 1997 fik han nok af borgmestergerningen, da der, som han formulerede det over for den lokale avis, var begyndt at gå lidt for meget rutine i den.

I stedet vakte han opsigt ved i 1998 at åbne sin egen bedemandsforretning, som han drev sammen med hustruen Martha. Han blev formand for den lokale valgmenighed og fomand for støtteforeningen for Lemvig Sygehus.

LÆS OGSÅ Borgmester fjerner direktør efter kritik af jobcenter

Opsigt vakte det også, da han i forbindelse med Lars Løkke Rasmussens såkaldte tøjsag valgte at melde sig ud af det Venstre, der havde været hans politiske ståsted gennem ikke mindre end 58 år. Tilliden til Løkke var væk.

– Jeg er ked af det, men jeg føler, det er en nødvendig beslutning ovenpå mødet i går, sagde han dengang til TV Midtvest.

Jens Kristian Skovmose blev i august ramt af kræft, der udviklede sig ganske hurtigt. Han efterlader sig sin hustru, fire børn, otte børnebørn og to oldebørn. mdbr@kl.dk

Emneord
Byråd, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere Lemvig-borgmester er død Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger