Grete Christensen. Foto: DSR
Grete Christensen. Foto: DSR
01.10.2021 kl. 12.06

Nu kan også kommunale sygeplejersker få bod

Fremover vil både kommunale og regionale sygeplejersker, der nedlægger arbejdet, blive opkrævet en bod på 86 kroner i timen. KL håber, der er sat punktum for arbejdsnedlæggelserne.

Torsdag var der igen møde i Arbejdsretten om arbejdsnedlæggelser blandt sygeplejersker, efter sygeplejersker landet over gentagne gange har strejket i en time for at markere deres utilfredshed med lønnen.

For første gang var KL med i Arbejdsretten sammen med Danske Regioner og Dansk Sygeplejeråd (DSR). Her blev fredspligten indskærpet, ligesom sygeplejerskerne blev pålagt at holde arbejdet normaliseret både kommunalt og regionalt. Det oplyser DSR i en pressemeddelelse.

Arbejdsretten traf desuden afgørelse om skærpet bod på 86 kroner i timen, som fremover gælder for alle overenskomststridige arbejdsnedlæggelser både regionalt og kommunalt.

Derudover kan alle sygeplejersker, der har deltaget i de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, trækkes i løn svarende til de timer, de har været væk fra arbejdet. Arbejdsnedlæggelserne har fundet sted over hele landet, og både i Aarhus, Lolland og Guldborgsund kommuner har kommunale arbejdsnedlæggelser fundet sted.

LÆS OGSÅ Erfaren chef bliver ny direktør

– Arbejdsretten understreger endnu en gang situationens alvor. I DSR gør vi alt, hvad vi kan for, at fredspligten bliver overholdt. Vi har gentagne gange taget klart afstand fra de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser og kraftigt opfordret vores medlemmer til at holde arbejdet normaliseret, og det fortsætter vi med at gøre, siger formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, i pressemeddelelsen.

KL håber, at der nu er sat punktum for arbejdsnedlæggelserne.

– KL er tilfredse med, at Arbejdsretten er enig i, at arbejdsnedlæggelserne har været overenskomststridige. Vi håber, at der hermed er sat punktum for disse arbejdsnedlæggelser i kommunalt regi, så kommunerne kan opfylde deres forpligtigelse til at give borgerne den omsorg, pleje og service, de har brug for, siger Kristian Heunicke, direktør i KL, til Danske Kommuner. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nu kan også kommunale sygeplejersker få bod Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger