Nikolaj Frederiksen (K). Pressefoto
Nikolaj Frederiksen (K). Pressefoto
30.11.2021 kl. 09.44

Politimand nægter udvalgsarbejde sammen med eks-autonom

Nikolaj Frederiksen (K) vil ikke beholde sin plads i kultur- og fritidsudvalget i Hillerød, når Søren Lerche (SF) efter 1. januar bliver formand. Det skyldes Søren Lerches fortid som autonom.

Minderne fra dengang, Nikolaj Frederiksen som ung betjent stod over for unge autonome på Nørrebro i 1990’erne, er stadig tydelige hos den konservative byrådspolitiker i Hillerød.

Derfor vil Nikolaj Frederiksen ikke fortsætte i kultur- og fritidsudvalget efter 1. januar, når Søren Lerche bliver formand for udvalget. Det skriver sn.dk.

Søren Lerche var nemlig en del af det autonome miljø, og siden har han lagt sit liv om, og udgivet en bog om sin fortid, hvor han blandt andet har været en del af et tæskehold og en af kræfterne bag hashforretningen De Brune Bude, ligesom han i 2002 har afsonet en 10 måneder lang dom for salg af hash. De seneste mange år har Søren Lerche arbejdet med exit-programmer, bander og forebyggelse, ligesom han har modtaget flere lokale priser.

Men fortiden er altså ikke glemt for Nikolaj Frederiksen.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem død efter flere måneders sygdom

– Sket er sket. Det kan ikke laves om nu. Jeg kommer ikke til at beklage eller undskylde eller have forståelse eller respekt for en mand, der har lavet det, han har lavet. Jeg ved heller ikke, om en voldtægtsmand og et offer skulle blive forsonet, hvis de blev sat sammen, siger han til sn.dk.

Den tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen har tidligere blandet sig i kontroversen mellem de to politikere, og på Facebook har Hans Jørgen Bonnichsen blandt andet skrevet, at Søren Lerche har afsonet sin dom og erkendt sine fejl.

– En dom, hvorefter han har erkendt sine fejltagelser og brugt erfaringerne til et enestående kriminalpræventivt virke såvel nationalt som globalt, mere end nogen nok så prisværdig politimand nogensinde vil nå i sit virke, og som fortjener din, Det Konservative og os borgeres dybeste respekt, lød det blandt andet i opslaget på Facebook.

Søren Lerche har ifølge sn.dk tilbudt Nikolaj Frederiksen en forsonende snak, men det bliver altså en anden konservativ kollega, som tager over i Hillerøds kultur- og fritidsudvalg. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Mangeårig Venstrepolitiker smidt ud af sin gruppe: Det er meget ubehageligt

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politimand nægter udvalgsarbejde sammen med eks-autonom Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger