Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
30.11.2021 kl. 12.51

Nu skal skoleelever tilbydes selvtest

Coronasmitten er særligt udbredt blandt børn og unge, hvor mange ikke er vaccinerede. Derfor er brug for flere muligheder for at kontrollere smitten, og regeringen er KL er nu blevet enige om, at kommunerne kan tilbyde selvtest til elever som supplement til testindsatsen på skolerne.

Kommunerne kan nu tilbyde skoleelever selvtest.

KL og regeringen er blevet enige om, at skoleelever kan tilbydes en antigenselvtest som supplement til den testindsats, der allerede er på skolerne.

Formålet er ifølge en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet at øge tilgængeligheden af test og gøre det nemmere for børnene at blive testet. Testen vil kunne bruges i stedet for de screeningstest, som eleverne kan få taget på skolen. Selvtesten kan dog ikke erstatte PCR-test, hvis eleverne er blevet nære kontakter i skolen.

Det er børn fra og med 1. klasse, som ikke er vaccinerede eller tidligere smittede, der kan få uddelt antigenselvtestkit på skolerne, som de kan tage med hjem. Herefter vil det være op til eleven sammen med forældrene at foretage testen.

LÆS OGSÅ Borgmester: Automatiseret nedlukning virker ikke

– For nogle familier er det en god og bekvem måde, for eksempel for de små børn. Andre vil hellere podes af podere i skolen, og så kan man også stadig det. Det giver nogle flere muligheder for at imødekomme de behov, der er, siger Christian Harsløf, direktør i KL, til TV 2.

KL og regeringen er enige om, at der er behov for en indfasningsperiode. Det forventes, at der i starten af december eller snarest derefter vil være selvtest klar til brug på skolerne. Det er udgangspunktet, at det samlede test-setup på skolerne ophører ved udgangen af marts næste år. antj@kl.dk

Emneord
Skoler, Sundhed, COVID19

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nu skal skoleelever tilbydes selvtest Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger