Thomas Adelskov (S). Pressefoto
Thomas Adelskov (S). Pressefoto
30.11.2021 kl. 09.02

Afgående borgmester tager orlov

Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (S) tager orlov fra byrådet, da hans kone er alvorligt syg med kræft og lægerne har vurderet, at der nu ikke er mere at gøre.

– Dette er det sværeste Facebook-opslag nogensinde.

Sådan indleder Thomas Adelskov (S), nuværende borgmester i Odsherred, et opslag, hvori han fortæller, at han tager orlov fra byrådsarbejdet. Det skyldes, at hans kone, som har kæmpet med lymfekræft siden foråret 2020, nu ikke kan modtage mere behandling.

– De har nu standset behandlingen og desværre har meldingerne til os været, at der ikke er mere, de kan gøre. Lægernes forudsigelser er desværre også, at det fra nu kan gå meget stærkt, og de taler om uger til et par måneder, skriver Thomas Adelskov og fortsætter:

– De sidste 21 år har vores liv og planer været tilrettelagt efter min kalender og mine pligter, først i Folketinget og de sidste 12 år som borgmester. Der er selvsagt nu helt andre og vigtigere prioriteter, og jeg har taget orlov fra byrådet straks for at være hjemme sammen med Jane og den øvrige familie i den sidste svære tid.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlemmer indstillet til eksklusion efter konstituering

I september sidste år trak Thomas Adelskov sig også fra sin post i KL’s bestyrelse ligeledes for at kunne være mere sammen med familien, mens hans kone gennemgik behandling for kræftsygdommen.

Thomas Adelskov har været borgmester i Odsherred i 12 år, men fra 1. januar er Karina Vincentz Andersen fra lokallisten Nyt Odsherred ny borgmester i kommunen. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Afgående borgmester tager orlov Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger