Illustration: Line Bisgaard
Illustration: Line Bisgaard
29.11.2021 kl. 11.53

Nordjyske kommuner topper listen over ansøgere til Arne-pension

Næsten 30.000 borgere har søgt om ret til tidlig pension. Den største koncentration af ansøgere finder man i Nordjylland.

Blandt de 30.000 danskere, der siden 1. august har søgt om den såkaldte Arne-pension for tidligt nedslidte, bor næsten hver sjette i Region Nordjylland. 

Syv nordjyske kommuner ligger således helt i front, når man måler andelen af ansøgere blandt alle personer med ret til pensionen i kommunen, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet

Størst andel af ansøgere finder man i Morsø efterfulgt af Frederikshavn, Jammerbugt, Hjørring, Brønderslev, Aalborg og Mariagerfjord. I alt er 4.542 af ansøgerne til den tidlige pension bosiddende i en af de ti kommuner i Region Nordjylland. 

– Tallene fortæller mig, at der har været et behov for en løsning med en objektiv ret til de borgere, der har knoklet på arbejdsmarkedet i rigtig mange år. Jeg er glad for, at tusindvis nu kan få glæde af tidlig pension, og jeg synes kun, det er fair, at de kan trække sig tilbage lidt før, inden de er slidt helt ned, siger fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ Stigende smitte får Faaborg-Midtfyn til at genåbne corona-jobbank

I bunden af listen findes en række kommuner i Region Hovedstaden: Gentofte, Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Hørsholm og Fredensborg.

De første kan få den tidlige pension fra nytår. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nordjyske kommuner topper listen over ansøgere til Arne-pension Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger